A gyártási kapacitás dönti el a konzolcsatát az ünnepekkor

Több helyen is megszűnt az Xbox One és a PlayStation 4 előrendelése, miután az áruházak kiárusították a kezdőkészletet. A Microsoft és a Sony az igényeket látva magasabb fokozatra kapcsolta a gyártás ütemét, de már most biztosak abban a kereskedők, hogy minden igényt nem tudnak majd kielégíteni az ünnepi szezon során. Ez egyrészt pozitív visszajelzés érintett konzolgyártóknak, hiszen nagyon jól sikerült a kampány, így a lehető legjobb eredménnyel zárják majd az év végét, de rossz hír is egyben, hiszen alaposan alulértékelték az új konzolokra a vásárlói igényeket.

Microsoft Xbox One
Microsoft Xbox One

Ezzel kapcsolatban a legérdekesebb dolog, hogy az ünnepek során nem derül ki melyik konzol tetszik jobban a vásárlóknak, ugyanis egyszerűen az a gép nyeri majd a versenyt a kasszáknál, amelyikből többet sikerül legyártani. A kereskedőpartnerek úgy számolnak, hogy még karácsony után is nagy lesz a roham az új konzolokért, így egész télen számítani kell rá, hogy a befutó készleteket gyorsan elkapkodják a vásárlók. Tavaszra normalizálódhat a helyzet, így március környékére már úgy számolnak az áruházak, hogy a vásárlói igények némileg alábbhagynak.

Sony PlayStation 4
Sony PlayStation 4

Megtudtuk, a Sony és a Microsoft is úgy döntött, hogy az eredetileg kiválasztott gyártópartnerek mellé újakat vesznek fel, hogy az előzetes tervekhez képest több gépet sikerüljön legyártani a startra. Szerencsére a termékkomponensek beszállítói le tudják követni a megrendelők igényeit, vagyis ebből a szempontból nem lehet fennakadás. Már ha azt nem tekintjük annak, hogy így is kevés konzol kerül majd az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés