Hálózati képességekkel is rendelkezik a Samsung SE-208BW külső DVD-írója

Érdekes készülékkel állt elő a Samsung ma. Egy külső optikai meghajtónak kinéző terméket mutattak be, mely valóban erre is használható, elsősorban egy CD és DVD-íróként funkcionál az SE-208BW modell, ám emellett néhány további érdekes képessége is van. Nevezetesen, hogy a 140 x 21,5 x 200 mm-es, fényes fehér borítású kiegészítő vezeték nélküli hozzáférési pontként és ismétlőként is használható Ethernetre kötve. Illetve vezeték nélkül tud anyagokat sztrímelni például tévére vagy éppen okostelefonra, tabletre, köszönhetően a DLNA támogatásnak. Támogatja a Dynamic DNS szolgáltatást is, azaz saját szerverként is üzemelhet.


[+]

Optikai meghajtós képességeit tekintve a DVD±R-eket és a +RW-ket 8x-os tempóval képes megírni, a kétrétegű DVD±R-eket és a -RW-ket 6-szorosan készíti el, a RAM-okat pedig ötszörös sebességgel írja. Emellett persze a CD-kről sem kell lemondanunk, a CD-R-eket és az RW-ket is 24-szeresen égeti a készülék.

A Samsung SE-208BW megjelenéséig még sokat kell várni, egészen a 2012-es év elejéig, így természetesen még az árát is homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés