Hálózati mindenes a Thecustól

Hamarosan megérkezik a Thecus RouStor termékcsaládjának új tagja, az N1200, mely hálózati tárolóegység, router, multimédia- és printszerver funkciókat egyesít magában. A készülék egy Gigabit Ethernet interfésszel és egy beépített négyportos Fast Ethernet kapcsolóval rendelkezik, a rákötött állomások számára DHCP szerverként is üzemel. A vezeték nélküli hálózati csatoló opcionális; akár egy miniPCI kártya, akár az egyik USB-s adapter formájában pótolható.

Az N1200-ba tetszés szerint beszerelhető egy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes Serial ATA merevlemez. Ha ennek kapacitása nem lenne elég, egy eSATA és két USB 2.0 csatlakozóra külső tárolóegységek kapcsolhatók. Az USB portokon tárolóként bejelentkező eszközökről (köztük kamerákról) az adatokat egy gombnyomásra az N1200-ra lehet menteni.

A készüléken megőrzött adatok CIFS/SMB, AFP és FTP protokollok használhatával is elérhetők, ám a médiafájlok megosztásához külön szolgáltatások állnak rendelkezésre. A DLNA tanúsítvánnyal bíró Mediabolic szerverszoftver videót, hangot és állóképeket továbbít IP-alapú set-top boxok és hálózati médialejátszók számára, emellett része a rendszernek egy iTunes szerver hangfájlok sugárzásához, míg fotók az integrált webszerver révén is közzétehetők. A támogatott formátumok listája a gyártó weboldalán olvasható.

A RouStor N1200-at webes felületén keresztül lehet konfigurálni (akár nyolc nyelven), de Windows és Mac OS operációs rendszereken egy „varázsló” is futtatható. E két rendszerhez a Thecus biztonsági mentések készítését segítő szoftvert is kínál. Az extrák között említendő a printszerver funkció, az előre időzíthető BitTorrent, HTTP és FTP letöltések lehetősége, valamint az e-mailes értesítés bizonyos rendszereseményekről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés