Médiaszerveres hálózati tároló a Buffalótól

A Buffalo kifejezetten otthoni felhasználók számára ajánlja új hálózati tárolóegységét, melyet médiaszerver funkciókkal egészített ki. A LinkStation Live egyetlen, 250–750 GB kapacitású merevlemezt foglal magában; Marvell MediaVault processzorának és a mellé társított DDR2 munkamemóriának köszönhetően a gyártó állítása szerint sebessége kiemelkedik az átlagból.

Az eszközön tárolt adatok elérhetők hagyományos megosztással, illetve FTP-n keresztül, de az iTunes szerver jóvoltából a rajta található médiafájlok számítógépen az iTunes szoftverrel is kikereshetők és lejátszhatók. Még szélesebb körben alkalmazható a Mediabolic integrált médiaszervere, melynek segítségével bármely DLNA-kompatibilis set-top box, hálózati lejátszó elérheti a LinkStation Live-on elhelyezett videókat, zenéket, képeket.

A tároló Gigabit Ethernet porttal, továbbá két USB 2.0 csatolóval rendelkezik. Az utóbbiakra kamerákat, külső tárolókat kapcsolva azok tartalma egy gombnyomással a LinkStationre másolható, de az USB portokra csatolt külső tárolóegységek használhatók az eszköz kapacitásának bővítésére vagy a róla készülő biztonsági mentések befogadására is. A helyi hálózat számítógépeiről készítendő mentéseket a mellékelt Memeo AutoBackup szoftverrel igyekeznek megkönnyíteni; ebben előre időzített másolatkészítés, jelszavas védelem is beállítható. A Buffalo hasonló eszközeinél már látott módon az egy LAN-ban elhelyezett LinkStationök egymás számára is rendelkezésre bocsáthatják fölös kapacitásaikat az adatmentésekhez.

A fentieken kívül az eszköz egy nyomtatószervert is magában foglal. A LinkStation Live négyféle változatban kerül az üzletekbe, melyek ára 185 euró (250 GB), 230 euró (320 GB), 320 euró (500 GB), illetve 630 euró (750 GB) körül alakul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés