Hama blog: Canberra 110 fotóstáska

Több mint kilencven évvel ezelőtt fényképezőgépes kiegészítők gyártásával kezdődött a német központú Hama működése, és azóta is rengeteg terméket kínálnak ebben az ágazatban. A múltkori, tükörreflexes masinákhoz való Rexton 110 fotós táska után most a cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépekhez vagy kisebb kamerákhoz való Canberra 110-et néztük meg közelebbről. A 110-es a maga 155 x 100 x 130 mm-es belső terével a legkisebb a Canberra család hazai kínálatában; van még rajta kívül 130-as (belül 196 x 105 x 165 mm) és 140-es (belül 220 x 110 x 175 mm) változat.


[+]

A fekete színű külső burkolatot vörös vagy kék varrások díszítik, és ugyanilyen színű a belső, párnázott rész is. A hordozást masszív fül és fémcsatos vállpánt segíti, utóbbi könnyedén eltávolítható. Kívülről két oldalsó, hálós zseb található, továbbá hátul, a szíjra erősítést pántok fölött van még egy keskeny cipzáras rekesz. A tépőzáras első fedél alatt egy nagyobb cipzáras zseb található, amiben külön rekeszt alakítottak ki a feltöltött és lemerült akkumulátoroknak. A külső funkciók közül az esőzsákra hívnánk fel a figyelmet, és arra a tényre, hogy a Canberra 110-nek nincsenek műanyag talpai, ezért ha letesszük a földre, a párnázott szövet aljára fog támaszkodni.

Érdekes, hogy a fő rekeszt nem a tépőzáras fedél felől, hanem hátulról lehet megközelíteni. Kétfejes cipzár biztosítja, így könnyen és gyorsan ki lehet nyitni. A fő rekesz fedelében memóriakártyáknak alakítottak ki helyet. A fényképezőgépet befogadó szakasz közepesen párnázott, a múltkor bemutatott Rextont sokkal jobban kibélelték. A belső teret tépőzáras betéttel oszthatjuk két részre, így a közepes objektívvel szerelt rendszerkompakt mellé elfér még egy nagyobb zoom objektív vagy akár egy digitális videokamera is. Canberra fotós táskáira tíz év garanciát vállal a Hama; a legkisebb, 110-es modell vételára barátságos 6990 forint, a Canberra 130-ért 8490 forintot, a Canberra 140-ért pedig 9490 forintot kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények