Hama blog: mobil hangkeltők

Kétség nem fér hozzá, hogy éppen a mobil készülékek korát éljük. Az egyre okosabb telefonok és tabletek viszont utat találnak maguknak többi eszközünk, televíziónk, hangszóróink felé. A Hama kínálatában található egy olyan dobozka, mivel könnyen és gyorsan, de legfőképpen vezeték nélkül rácsatlakozhatunk telefonunkkal vagy tabletünkkel, de akár más Bluetooth eszközzel is meglévő hangszóróinkra.

Az eszköz egy Bluetooth vevőből és egy hangkimenetből áll, aminek mikro ceruzaelem (AAA) szolgáltatja az áramot. Sztereó jack kimenetére kell csatlakoztatni hangszórónk vezetékét, hogy a Bluetooth 3.0 technológia révén ráküldött zenét meg tudja szólaltatni. Hatótávolsága nagyjából tíz méter, egy minőségi elemmel vagy akkuval akár tizenkét órányi zenélésre is képes. A Hama Bluetooth 3.0 audioadapter ajánlott fogyasztói ára 7490 forint, de a webboltokban olcsóbban is megtalálni.

Notebookok – különösen a régebbiek – ritkán kapnak jó minőségű hangszórókat, és gyakran a külső hangszóró vagy fülhallgató sem segít, mert a hangkimenet felveszi a többi komponens elektronikus zaját. Ilyen esetben megoldást jelenthet a Hama USB-s hangkártyája, ami ráadásul virtuális 7.1-es hangzást állít elő. A számítógépre USB-n keresztül csatlakozik, így a digitálisan átküldött adatok nem zajosodnak, kimenetként pedig sztereó jacket kapott. További extrája a mikrofonbemenet és a rengeteg szoftveres hangeffektus. A Hama USB-s külső hangkártyájának ajánlott ára 3990 forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Előzmények