Hama blog: Wireless 8 egér

Az érintéses kezelésre kihegyezett Windows 8 terjedésével a Microsoft rákényszerítette a klasszikus, billentyűzettel és egérrel, illetve hagyományos monitorral rendelkezőkre is a tapogatós kezelés funkcióit, ami komoly nemtetszést váltott ki a PC-s felhasználókban. A Hama most egy olyan egérrel állt elő, ami erre a problémákra  kínál megoldást, ezenkívül gyógyír lehet az érintéses kezelés olyan kényelmetlenségeire is, mint a kar fáradása vagy a monitor összemaszatolása.

A Wireless 8 vezeték nélküli egér a görgő mögötti gombbal átkapcsolható érintős módba. Ilyenkor a jobb gomb lenyomására úgy reagál a rendszer, mintha az érintőképernyőhöz nyúltunk volna, az egér mozgatása pedig lapozást vagy görgetést jelent a megfelelő irányba, és a Windows 8 vezérlő gesztusait is elérhetjük ilyen módion.

Maga az egér az átlagosnál valamivel kisebb, tipikusan notebookhoz szánt, vezeték nélküli jószág. Idehaza a vörös hátú verzióval találkoztunk csak, de létezik szürke betéttel is. A két fő gomb mellett további négy programozható található rajta, egy görgője van, és mindegyik funkciója teljesen hangtalanul működik, nem zavarja a környezetét. A számítógéppel 2,4 GHz-en üzemelő, kisméretű adóvevővel tartja a kapcsolatot, ami az egér aljába rejthető, hatótávolsága pedig nagyjából nyolc méter.

Az eszköz Blue Wave optikai érzékelőt kapott, ami szinte bármilyen felületen precízen dolgozik, felbontása 1600 dpi. A Hama Wireless 8 egér két mikro ceruzaelemről (AAA) működik, így nem lesz túl nehéz. Nemrégiben érkezett a hazai boltokba, vételára pedig tízezer forint.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hama

Azóta történt

Előzmények