Hamarosan elfogy az NVIDIA GTX 10-es szériájának raktárkészlete

A kriptovaluták hajkurászása iránt érzett kedv lankadásával felhalmozódott raktárkészlet utolsó darabjai kerülnek értékesítésre.

A zöld óriás vezéralakja, Jen-Hsun Huang nemrégiben a VentureBeatnek azt nyilatkozta, hogy éppen az utolsó darabokat szórják ki a GeForce GTX 10xx família modelljeiből; a high-end konténerei már kongnak az ürességtől, melyekhez néhány héten belül csatlakoznak a GTX 1060-akat rejtő rekeszek is. A múlt évben lankadó bányászláz eredményeként több videokártya maradt eladatlanul, és mivel az AMD nem igazán vette fel a kesztyűt, na meg a vásárlók sincsenek még igazán meggyőződve a Turing architektúra nyújtotta pluszról, az előző generációs Pascalos megoldásokat továbbra is szépen viszik.


[+]

Jelen pillanatban a GeForce RTX 20-as kártyákat árképzésük miatt nem kapkodják, mint a cukrot. Egy jó példa az RTX 2060: a GTX 1070 Ti-jét meghaladó teljesítmény rendben van, ellenben a 350 dolláros árcédulának köszönhetően a termék nem éppen középkategóriás hardvernek érződik. Szárnyra is kapott a szóbeszéd, hogy az NVIDIA esetleg útjára indítja a GTX 11x-vonalat, ami Turing szilíciumot fog használni RT magok nélkül, és megfelelő díjszabás esetén remek alternatívát kínálhatna az RTX 20xx-es szériával szemben.


[+]

Így, hogy a Pascal hamarosan nyugdíjba vonul, a felhasználók lehetőségei eléggé limitáltak: ha tudnak élni a sugárkövetéses számítás nélkül, még hozzáférhetnek a Pascalhoz - vagy ugranak a mélyvízbe, és ráharapnak a Turingra. A másik alternatíva, hogy megvárják az AMD Navi kártyáit, bár a friss Radeon VII-bejelentés után úgy fest, bőven folyik le még addig víz a Dunán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés