Hirdetés

Hatvan óráig bírja a Samsung új lejátszója

Óvatosan, szép finoman csepegtette az információkat a Samsung új hordozható multimédia lejátszójáról, de mostanra lassan az összes homályos részletre fény derült.

A termék várhatóan a hónap végén kerül a boltokba, a szokásoknak megfelelően első körben hazai pályán, de utána hamar célba veheti a vállalat az európai piacot is. Ez Magyarországot sajnos valószínűleg nem érinti, hiszen itthon valamilyen okból kifolyólag kivezették a termékkínálatból az ilyen jellegű eszközöket. Ettől függetlenül az online vásárlásnak és a külföldi webáruházoknak hála a beszerzés manapság nem jelenthet gondot.

Samsung YP-RB (Forrás: Techie-Buzz)
Samsung YP-RB (Forrás: Techie-Buzz)

Három különböző tárolókapacitással, 4, 8 és 16 GB-os kivitelben lesz elérhető majd az YP-RB. A terméken található LCD kijelző mérete három hüvelykes, a felbontása pedig 400x200 képpont. A modell kapott egy DMB-T tunert, amely képes az ázsiai digitális tévéadások vételére. Az európai modellek természetesen az itteni szabványokat támogatják majd.

A hangminőségre is odafigyelt a gyártó, hiszen az integrált DNSe Sound Alive technológia elméletileg képes felskálázni az hanganyagokat. Zeneszámok közül egyébként az MP3 és a WMA mellett az OGG, a FLAC és az AAC kiterjesztésű fájlok jöhetnek szóba. Mozgóképek esetén a WMV8/9, MPEG4, ASF, H.264 és DivX formátumokkal boldogul a készülék. A termék miniatűr digitális fotóalbumként is használható, hiszen a JPG képek mellett a BMP, PNG és GIF fájlok megjelenítését teszi lehetővé.

A mindössze 11 milliméter „vastag” készülék tíz órányi folyamatos működésre képes audiovizuális tartalmak esetén, ám zenehallgatás mellett ez az időtartam hatvan órára nőhet, így jó ideig nem is kell az akkumulátorra gondolni. A 98 grammos termék áráról egyelőre még nem lehet konkrétumot tudni, de a mai viszonyok mellett túl sokba nem kerülhet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés