Hirdetés

Házak és tápok a CES-en

A CES a mobil gépek forradalmát hozta el, de a számítógépházak és tápok esetében is előkerült egy-egy érdekes darab. Talán a legnagyobb figyelmet a Thermaltake tudta kiharcolni, ahol bemutatkozott a Level 10 jelzésű ház továbbfejlesztett verziója. A Level 10 GT elődjénél szebb dizájnnal rendelkezik, ám a változások nem csak a külsőt érintik. A 584 x 282 x 590 mm-es ház egyes részei kevésbé vannak elválasztva egymástól. A 17,7 kg-os termék egyszerűen eltávolítható 3,5 hüvelykes fiókokat kapott, melyek a nagyon találó EasySwap Pitstop névre hallgatnak, és igény esetén 2,5 colos tárolókat is fogadnak.


Thermaltake Level 10 GT

A ház felső részébe négy darab 5,25 és egy 3,5 colos meghajtó helyezhető, a mögötte lévő modul pedig az ATX-es alaplapot fogadja, és meglehetősen jó szellőzést kínál. Az előlap mögött és a tetőn egy 20 cm-es légkavaró biztosítja a friss levegőt, a grafikus kártyákról pedig egy szintén 20 cm-es oldalsó ventilátor gondoskodik. A felmelegedett levegőt a hátulra szerelt 14 cm-es szélgép tessékeli a szabadba. A felhasználó igény esetén egy 12 cm-es belső ventilátorral növelheti a szellőzést, ami tovább javítja az amúgy sem rossz hőelvezetést. Az I/O panelek a ház tetején és oldalán kaptak helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbeneten kívül két darab USB 3.0-s, négy USB 2.0-s, valamint egy eSATA csatlakozót kínálnak. A megjelenésről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó, és a várható árcédulát sem lehet tudni.

A Corsair szintén házakat mutatott be. Az Obsidian sorozat a 650D-s modellel frissül, amit a szokásos igényesség jellemez. A méretes házba ATX vagy microATX méretű alaplap szerelhető, és négy darab 5,25 illetve hat 3,5 colos rekeszt kínál. A kisebb fiókok rejtve vannak, továbbá a mellékelt átalakítókkal 2,5 hüvelykes adattárolókat is fogadnak.

Corsair Obsidian 650D
Corsair Obsidian 650D

A termékben a légáramlatokat két darab 20 cm-es ventilátor biztosítja, ám a hűtőteljesítmény extra légkavarók beszerelésével tovább növelhető. A meglehetősen nehéz torony esetében az I/O panel felül kapott helyet, és a hangkimeneten, illetve a mikrofonbemeneten kívül négy darab USB 2.0, egy USB 3.0 és egy FireWire csatlakozóval rendelkezik, emellett a ventilátorok fordulatszámának szabályzására is van lehetőség. Az Obsidian 650D áprilisban kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 200 dollár lesz.

Corsair Graphite 600T White
Corsair Graphite 600T White

A vállalat szintén bemutatta a korábban már megjelent Graphite 600T fehér verzióját. A színezésen kívül semmi sem változott meg, így az ára a fekete modellhez hasonlóan 160 dollár.

Az OCZ erős tápokkal szeretne vásárlókat szerezni. A ZX sorozatba tartozó megoldások a cég csúcsmodelljei lesznek, és 850, 1000 illetve 1250 wattos teljesítményt kínálnak. A termékekről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egyetlen +12 V-os ágat kínálnak, és a 80 Plus minősítés Gold, azaz arany fokozatára érdemesek. A 140 mm-es ventilátorral felszerelt megoldásokra öt év garanciát vállal majd a gyártó.

OCZ ZX sorozat
OCZ ZX sorozat (forrás: HotHardware)

A megjelenés pontos idejéről és az árazásról még nem nyilatkozott az OCZ.

A Huntkey is egy tápegységgel állt elő, ám ez egy 500 wattos modell lesz. Az X7 termékcsaládba tartozó megoldás különlegessége, hogy a 80 Plus minősítés Platinum fokozatát szerezte meg, és a hivatalos mérések szerint a hatásfoka sosem csökken 90% alá.

Huntkey X7 500 W
Huntkey X7 500 W (forrás: TechConnect)

A vállalat nem számolt be a várható megjelenésről és az árcéduláról, de az információk szerint a termék startja az aktuális negyedévre van tervezve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés