Hirdetés

100 filmmel gyújtja be a HDR10+ rakétát az Amazon

Az új formátumú filmek első körben a Samsung televíziókon érhetőek el, később jön a többi gyártó.

Mi is beszámoltunk róla, hogy idén nyáron egy új nagy dinamikatartományú videoformátum mutatkozott be a HDR10+ képében. Megalkotói, a Samsung, az Amazon, a Panasonic és a 20th Century Fox a Dolby Vision ellenfelének szánják a dinamikus metaadatokat használó szabványt. Az elmúlt időszakban tovább bővült a támogatók köre, hiszen a Philips is belépett a táborba.

HDR10+ filmek az Amazonon
HDR10+ filmek az Amazonon [+]

Eddig még nem volt elérhető HDR10+ tartalom, azonban most az Amazon nagyot lökött a hajón. A tartalomszolgáltatással is foglalkozó cég bejelentette, hogy 100 (!) filmet, sorozatot tesz elérhetővé ilyen formátumban online streaming révén. Egyelőre még csak a Samsung idei 4K HDR televízióin működik a szolgáltatás, ami minden bizonnyal akár fontos érv is lehet egy karácsonyi előtti vásárlási döntés meghozatala során. A többi gyártó készülékein pedig a jövő év elejétől lehet majd megtekinteni ezeket a nagy dinamikatartományú alkotásokat

Megkérdeztük a Samsung hazai képviseletét, hogy a magyar vásárlók is részesülhetnek-e ennek áldásaiból, hiszen a tévék megvásárolhatóak, és az Amazon online videotékája is elérhető hivatalosan hazánkban. Azt az információt kaptuk, hogy a jóból a hazai felhasználók sem maradnak ki, de hogy mikor kezdhetnek HDR10+ filmeket nézni a tévéiken, az még egyelőre kérdéses.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés