Hibásak a Sandy Bridge CPU-khoz tervezett vezérlőhidak

A Sandy Bridge rajtja sikeres volt, de az Intelnek a hónap végére mégis keserű döntést kellett meghoznia. A vállalat a mai napon bejelentette, hogy egy szoftveres úton javíthatatlan hiba okán visszahívják az összes leszállított 6-os szériába tartozó vezérlőlapkát. A probléma a SATA-vezérlőben található, amin egy ideig jól működnek a csatlakoztatott meghajtók, de idővel a teljesítménye fokozatosan csökken, bizonyos időtartam eltelte után jelentősen visszavetve a teljes számítógép sebességét. Az információk szerint csak a 3 Gbps-os SATA portok rendelkeznek ezzel a hibával.

Az Intel már készíti a vezérlőlapkák javított verzióját, amelyekből az első szállítmányok február végén érkeznek. Az új vezérlőhidak gyártása valószínűleg csak áprilisra fog felfutni. Akik már rendelkeznek egy Sandy Bridge processzoros rendszerrel, azok a hibás részegység cseréjét a PC vagy az alaplap gyártójánál kérhetik. A Santa Clara-i óriáscég kihangsúlyozta, hogy a hiba nem okoz adatvesztést, vagyis csak a teljesítményre van hatással. Persze ez önmagában elég nagy probléma, így a vásárló jogosult a garancia érvényesítésére.

Az Intel a hibás termékek szállítását leállította, és megkérnek minden érintett vásárlót, hogy a hibás termékek beazonosításával kapcsolatban a vásárolt eszköz gyártóját keressék. A vállalatnak a visszahívás komoly anyagi gondot okozhat, erről társoldalunk számolt be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés