Hirdetés

Hibrid hűtést kap az ASUS ROG Poseidon GTX 980 VGA

Az ASUS a ROG (Republic of Gamers) termékcsaládon belül időnként előhúzza az ismertebb görög istenek nevét, amelyet egy-egy termékre rá is sütnek. Ilyen megoldás lesz a ROG Poseidon GTX 980, amely a főbb paraméterekben az eredeti modellre épül, de a külsőségek és a gyári tuning szempontjából megpróbál újít mutatni.

Ebben a kategóriában már megszokott a DIGI+ tápellátó áramkör, illetve a Poseidon névből az is kitalálható, hogy két ventilátorral, hővezető csövekkel és hőkamrával ellátott egyedi DirectCU H2O hűtési megoldás dolgozik a terméken. Ennek két darab G1/4"-es csatakozójával beilleszthető egy már meglévő vízkörbe. Utóbbi fontos tényező, mivel a csomagban nincs se szivattyú, se radiátor, sem pedig csövek. A koncepció előnye egyértelmű, hiszem a vízhűtéssel kiegészítve a lég- és vízhűtés ereje összeadódik.


[+]

Jó hír viszont, hogy a víz erejét nem kötelező igénybe venni, mivel a termék szimpla léghűtéssel is üzemképes. Ugyanakkor az ASUS kiemeli, hogy a vizet bevetve akár 27°C-kal is alacsonyabb lehet a működési hőmérséklet, miközben a zajszint is csökken.

Az ASUS gyári tuninggal is élt, így a ROG Poseidon GTX 980 az alapértelmezett 1126 MHz-es mag- és 1216 MHZ-es GPU Boost órajel helyet rendre 1178 és 1279 MHz-es paraméterekkel rendelkezik. A 256 biten csatlakozó 4 GB-nyi GDDR5 memória órajelét nem piszkálták meg a tervező, így marad a 7 GHz-es effektív paraméter.

A három darab DisplayPort 1.2, egy HDMI 2.0 és egy DVI aljzattal rendelkező ASUS ROG Poseidon GTX 980 még novemberben elérhető lesz az üzletekben, az áráról azonban nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés