Hivatalos: itt a Fujifilm X100V, február végén jön az X-T4

A gyártó saját X Summit eseményén leplezte le új fényképezőgépét és erősítette meg, hogy a hónap végén egy újabb bejelentés várható.

Ahogy azt múlt heti hírünkben már pedzegettük, a Fujifilm magyar idő szerint tegnap este tartott X Summit eseményén be is mutatkozott az X100 széria legújabb tagja, melynek neve immáron hivatalosan is X100V lett.


[+]

Az újdonság az X-T3 26,1 megapixeles X-Trans IV szenzorát kapta az X-Processor 4 képfeldolgozó egységgel kiegészítve, sőt, a szem- és arckövetésre képes AF rendszer is ugyanaz, ami az X-T sorozat jelenlegi királyában is dolgozik. Fejlesztettek az objektíven is, a 23 milliméteres gyújtótávolság és az f2-es fényerő maradt, belül viszont már két aszférikus lencsetagot találunk, szükség esetén pedig elérhető a már 4 FÉ-s beépített ND szűrő is. A fekete és ezüst színekben elérhető, alumínium burkolatú vázat időjárásálló szigeteléssel is ellátták, ez alól kivétel a frontlencse, mely egy külön megvásárolható adapter és szűrő felhelyezésével válik védetté az esővel szemben.


[+]

A hibrid kereső és a hátoldali kijelző szintén átesett egy kis ráncfelvarráson, előbbi OLED kijelzője 3,69, utóbbi pedig 1,62 millió pixel felbontásúra hízott, a monitor ráadásul az új modellben már lefelé és felfelé is dönthető, ellentétben elődjével. A csatlakozók között USB-C-t, 2,5 milliméteres jacket (mikrofonhoz) és microHDMI-t is találunk, memóriakártyából pedig természetesen az SD a váz által elfogadott formátum. 2020-as modellről lévén szó, nem maradtak ki a Wi-Fi és Bluetooth modulok sem, így utazás közben is egyszerűen megoszthatjuk elkészült képeinket.

Az X100V mozgóképfelvétel terén is fejlődött, most már elérhetők a 4K30p és a FHD120p módok, továbbá lehetőségünk van élni az F-Log mentés lehetőségével, HDMI-n keresztül történő rögzítés esetén pedig a 10 bites színmélység is adott. Szoftveres oldalról újdonságnak számít a Classic Negative filmszimulációs mód, a HDR, az AF Range Limiter, a multiexpozíció, illetve a Monochromatic Color beállítás.


[+]

A Fujifilm X100V ezüst színben február végén, feketében pedig márciusban válik megvásárolhatóvá, a vételár mindkét esetben 1399 amerikai dollár lesz. A gyártó az X100V mellett elárulta, hogy hamarosan érkezik az X-T4 is, az ehhez kapcsolódó bemutatóra február 26-án, magyar idő szerint reggel 6 órakor fog sor kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés