Hirdetés

Trinity APU-s üzleti gépekkel frissít a HP

A HP a már bemutatott monitor és a vékony notebookok mellett az üzleti vonalra is gondolt, így három ProBook notebook és egy Compaq Pro asztali PC érkezik, és ezek közül mindegyik az AMD Trinity APU-jára épül. A ProBookok közül a 4445s és 4446s jelzésű termékek csak a kelet-ázsiai országokban lesznek elérhetők, míg a ProBook 4545s mindenhol. Túl nagy problémát ez nem okoz, mivel az előbbi két termék lényegében abban különbözik az utóbbitól, hogy a még be nem mutatott AMD A4-4300M is elérhető lesz benne, emellett nincs lehetőség dedikált GPU alkalmazására. A ProBook 4545s tehát nagyrészt ugyanazokat a konfigurációkat nyújtja, de opcionálisan egy dedikált AMD Radeon HD 7650M jelzésű MXM modul is kérhető a kiválasztott APU-hoz, amivel a Dual Graphics mód is elérhető.

HP ProBook 4545s
HP ProBook 4545s

Mivel az összes ProBook úgy sem lesz elérhető Európában, így csak a ProBook 4545s bemutatására koncentrálunk. Ez a notebook 15,6 colos, LED-es háttérvilágítású matt kijelzőt kap, melynek felbontása 1366x768 pixel. A belsejében AMD A6-4400M vagy A8-4500M jelzésű Trinity APU dolgozhat, melyhez maximum 8 GB kapacitású, DDR3 szabványú rendszermemória társítható két SO-DIMM csatolón keresztül. A Radeon IGP mellé a már fentebb említett MXM modul társítható, így opcionálisan a Dual Graphics is kihasználható. Az adatokat maximum 750 GB-os merevlemez tárolhatja, de költséghatékony opció lehet a 320 GB-os HDD. Az archiválásról DVD-író gondoskodik, ám igény esetén Blu-ray kombó is kérhető.

A ProBook 4545s kommunikációs lehetőségeit az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth és a Gigabit Ethernet biztosítja, továbbá a gépen található webkamera, kártyaolvasó, két-két darab 3.0-s és 2.0-s USB, valamint egy HDMI és egy D-Sub interfész. Opcionálisan igényelhető ujjlenyomat-olvasó is, a hangzásvilágról pedig SRS Premium Sound sztereó hangrendszer gondoskodik. A hatcellás akkumulátor 7 óráig bírja, de igény esetén kilenccellás akkumulátorral is kérhető a notebook, amivel az üzemidő 13 óránál is több lehet. Az előtelepített operációs rendszer 64 bites Windows 7 Basic, Premium vagy Professional, illetve FreeDOS és SUSE Linux 11 lehet. A HP ProBook 4545s szállítása már megkezdődött, így még ebben a hónapban elérhető lesz 500 dolláros kezdőáron. Ez természetesen csak az alapkiépítésre vonatkozik.

HP Compaq Pro 6305
HP Compaq Pro 6305

Az asztali PC-k piacára a Compaq Pro 6305 érkezik, melyről a HP kevesebb adatot árult el, de annyit lehet tudni róla, hogy az AMD Trinity APU-ra épül. Ezen belül is elérhető a teljes asztali felhozatal, kivéve a 100 wattos TDP-vel rendelkező K-s modelleket. Az SFF formátumú masina alaplapja egy x16-os és két x1-es PCI Express, valamint egy PCI csatolót kínál, a DDR3 szabványú rendszermemória kapacitása pedig 32 GB lehet. Az HDD és az optikai meghajtó természetesen választható, az interfészek között pedig gigabites Ethernet, 4 darab USB 3.0, hat USB 2.0, soros és PS/2, illetve 3,5 mm-es jack csatlakozók sorakoznak. A kijelzőket DisplayPort és D-Sub kimenet várja. Előbbit felhasználva Eyefinity konfigurációk is létrehozhatók.

A HP Compaq Pro 6305 előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel érkezik és 540 dolláros kezdőáron lesz megvásárolható a negyedik negyedévben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés