Új Omen perifériákkal köszönti a nyarat a HP

A gyártó a kábelektől mentes játékos környezet dicsőségét hirdeti; hogy milyen eredménnyel, az néhány héten belül kiderül.

A HP bemutatta legújabb, Omen családba tartozó, RGB LED-eket viselő gamer perifériáit, a vezeték nélküli Omen Photon egeret és a vezeték nélküli töltést támogató Omen Outpost egérpadot. A szimmetrikus formavilágú, moduláris rágcsáló bendőjében egy PixArt PAW3335 szenzor teljesít szolgálatot, ami 100-tól 16 000 cpi-ig skálázódik. 11 programozható gomb áll az egyszeri halandó rendelkezésére, és a bal-, illetve jobb klikkeknél a szokásos (költőien túlzó) 50 millió kattintás van reklámozva. Annyit azért variáltak a mérnökök, hogy optomechanikus kapcsolókat alkalmaztak, amik 0,2 ms-os válaszidővel bírnak.


[+]

Annak érdekében, hogy minél többen kényelmes fogást találjanak a burkolaton, két oldalt mágnesesen rögzülő, eltávolítható ujjtámaszok figyelnek, melyek alatt ott rejlenek az oldalgombok. A wireless kommunikáció a 2,4 GHz-es sávon valósul meg, ám azt egyelőre még nem szavatolhatjuk, hogy a kapcsolat minősége felér majd a Logitech Lightspeedjéhez; az idő bizonyosan megválaszolja a kérdést.


[+]

A Photont természetesen tölthetjük kábelen keresztül, vagy – ahogy arra már hírünk nyitányában is utaltunk – használhatjuk a 34,6 x 34,4 x 1 cm-es, Outpost nevezetű alátét Qi-technológiáját. Ha az utóbbi lehetőség mellett döntünk, mintegy 2,5 óra alatt tölthetjük csurig kakaóval a drágát, ami aztán nagyjából 50 órányi felhőtlen kurzorkergetést jelent a monitor előtt. Azért van egy kis csavar a dologban, hiszen az Outpostnak csupán a felső része képes 5 watt továbbítására, így a "revitalizálás" közben nem tudjuk körbelőni a ránk törő virtuális ellenfeleket.


[+]

Az egér nem csak számítógéphez csatlakozik eredményesen, de kompatibilis a PlayStation 4 és az Xbox One konzolokkal egyaránt. A piaci start júliusra várható, az ár pedig 130 dollár lesz és az egérpad is körülbelül ebben az időben indul hódító útjára, igen húzós, 100 dolláros költséget hárítva a leendő vásárlókra. Kis adalék a történethez, hogy már mindenféle ruházati cikkeket (pólók, kapucnis pulóverek) is kaphatunk az Omen márkanév alatt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés