A HP felvásárolta a HyperX-et

A nagyobbik amerikai vállalat egyértelműen erősíteni akarja jelenlétét a perifériapiacon.

A HP és a Kingston felől egyszerre jött a bejelentés, miszerint előbbi 425 millió dollárért felvásárolja a HyperX-et. A márkanévvel először Kingston memóriamoduljainak csomagolásain találkozhattunk, később azonban SSD-k, egyéb, flash-alapú adattárolók és gamer perifériák is megjelentek ezen a néven.

A HyperX 2014 óta önálló márkaként működött és olyan sikertermékeket dobott piacra, mint a játékosok körében kiemelt népszerűségnek örvendő, Cloud szériás headsetek, a saját kapcsolóikkal ellátott mechanikus billentyűzetek, és persze a Fury és Predator sorozatba tartozó memóriamodulok. Úgy tűnik, a HP-t inkább a HyperX perifériapalettája érdekli, a DRAM és flash üzletág ugyanis marad a Kingstonnál. Talán sokan tudják, hogy a HP szintén gyárt saját, játékosoknak szánt beviteli eszközöket Omen by HP név alatt, ám ezek népszerűségben meg sem közelítik a HyperX termékeket. A HP ígérete szerint egyébként a jól bevált márkanevet megtartják és a HyperX NGENUITY szoftver is marad, vagyis nem találkozunk majd HP Omen Cloud (még leírni is fura) fejhallgatókkal és Omen Alloy billentyűzetekkel, amiket az Omen Control Centerben tudunk majd testreszabni.

Az üzlet a tervek szerint 2021 második negyedévében zárul majd le, a teljes hatalomátvétel pedig a lezárást követő egy évben fog végbemenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés