Hirdetés

HTPC-t építőknek kínál alternatívát az Asus

Bemutatta legújabb alaplapját az Asus, amely a Home Theatre PC-t építők számára készült, és szolgáltatásait is ehhez igazították. A 780G északi és az SB700-as déli hídra építkező M4A78-HTPC típusjelzésű termék AM2+ foglalattal rendelkezik, ezáltal az AM2, AM2+ és az AM3-as tokozású processzorokat is képes fogadni. Memóriából maximum 16 GB-nyi 1066 MHz-es DDR2 modullal lehet feltölteni, ehhez négy foglalat áll rendelkezésre.

M4A78-HTPC/RC
M4A78-HTPC/RC

Az északi hídba integrált és hardveres videogyorsítással felvértezett HD 3200-as grafikus processzor kimenetei között egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port is megtalálható, és amennyiben teljesítménye nem lenne elegendő a felhasználó számára, egy különálló grafikus kártyával és a Hybrid CrossFireX technológia segítségével megnövelheti azt. Ehhez egy tizenhatszoros PCI Express 2.0 foglalat áll rendelkezésre, a további bővítőkártyák számára két egyszeres PCIe és egy hagyományos PCI sín használható. Különféle meghajtókat az öt SATA-300 és a PATA portra lehet csatlakoztatni, illetve a hátlapon található egy eSATA is.

Asus Home Theatre Gate
Asus Home Theatre Gate

A multimédiás képességeket egy nyolccsatornás audiokodek biztosítja, ami DTS támogatással is rendelkezik. Az analóg mellett digitális kimeneteket is kapott, a hátlapon koaxális, optikai és RCA csatlakozókkal is felszerelték. Az Asus egy, az Express Gate-hez hasonló beágyazott rendszerrel, a Home Theatre Gate-tel is ellátta, aminek segítségével egy egyszerű felületen keresztül elérhető a zene- és videolejátszás is. Kezelését megkönnyítendő egy távirányítót is mellékelnek hozzá, de az alaplap enélkül is kapható lesz, M4A78-HTPC néven.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés