Hirdetés

Hűvösre teszi a mobil gépeket a Cooler Master

A Cooler Master számos új hűtőt jelentett be, melyek nem a PC-k belsejét, hanem a divatos mobil eszközök hőmérsékletet tartják majd megfelelő szinten. A cég a tabletekre való igényt látva egy olyan eszközt is bemutatott, amely konkrétan ezeket a gépeket célozza meg, és a célja nem csak az adott masina hűtése, hanem a használat komfortosabbá tétele.

A Comforter Air nevű termék elvben nem mondható újdonságnak, hiszen az idei Computexen már láttuk, és arról hírt is írtunk, de a szállítása csak most kezdődik meg, így az áráról is csak most nyilatkozott a cég. A maximum 15 colos notebookokhoz használható termék 30 euróba kerül.

Cooler Master Comforter Air
Cooler Master Comforter Air

A Comforter mini az a bizonyos tabletekhez készült megoldás, melyben igazából nincs semmilyen mechanikus alkatrész. Az egész csupán egy hűtőpad, ami a tablet borításával érintkezve gyorsabban vezeti el a hőt, mint a levegő. Természetesen notebookhoz is használható, és a tervezők egy kábelelvezető részt is kialakítottak rajta. Mindezért 15 eurót kell fizetni.

Cooler Master Comforter mini
Cooler Master Comforter mini

A NotePal XL már egy komolyabb megoldás, hiszen méretes 23 cm-es, kék LED-del világító ventilátor dolgozik a maximum 17 colos notebook hűtésén. A légkavaró a működéshez igénybe veszi a notebook egyik USB portját, de maga az eszköz USB HUB is egyben, így az elfoglalt aljzatot hárommal pótolja. Az újdonság ára 25 euró.

Cooler Master NotePal XL
Cooler Master NotePal XL

A végére hagytuk a CM Storm SF-17 nevű nagyágyút, melyet a Cooler Master kifejezetten a játékosoknak szánt notebookokhoz fejlesztett ki. A hűtést egy 18 cm-es ventilátor végzi, melynek fordulatszámát a fejhasználó igény szerint beállíthatja. Az energiát szokás szerint egy USB port biztosítja, de a beépített USB HUB-nak köszönhetően az elfoglalt interfészt négy USB aljzat igyekszik pótolni.

Cooler Master CM Storm SF-17
Cooler Master CM Storm SF-17

A vállalat felmérése szerint a legtöbb PC-s játékos még a játékra tervezett notebookon is külön billentyűzettel és egérrel játszik, így a CM Storm SF-17 korlátozott mértékben dönthető, hogy a mobil gép kijelzője fejmagasságba kerülhessen. Emellett a dizájn része pár vörösen világító LED, amit ebben a kategóriában nem lehet kihagyni, de ha nem lenne rájuk igény, akkor természetesen kikapcsolhatók.

Az 50 dolláros CM Storm SF-17 a 19 colos notebookokkal is megbirkózik, így lényegében bármelyik játékos masinát hűvösre teszi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés