HyperTransport: növekvő népszerűség

Az AMD-féle HyperTransport már eddig is sokak figyelmét felkeltette, ám a támogatók listája még korántsem teljes.

Míg legutóbb (épp néhány napja..) az SGI tette le voksát a technológia asztalára, addig most a Texas Instruments jelentette be, hogy kiáll a HT mellett. Rajtuk kívül egyelőre az Apple, a Cisco, az NVIDIA és a Sun vásárolt be a HyperTransport licencéből, akik közül az NVIDIA már élő terméket is fel tud mutatni, ráépülőt, és itt természetesen az nForce-ra kell gondolni, amely a HT első komolyabb megmérettetése is egyben. (az egyik következő a Hammer proci lesz..)

A HT elsősorban chip-to-chip kapcsolatokban penge, hiszen az akár 128 (láb)kivezetésen nem kevesebb, mint 25.6GB adat bocsátható át! Ez egy-egy tűre nézvést ugye 1.6Gbit-et jelent. Irányonként 8/16/32 láb nyitható. Az nForce egyébként messze nem használja ki a HT-ben rejlő lehetőségeket..

Ne feledjük azonban, hogy most is van alternatíva, bár az Intel-HP-Microsoft által jegyzett Arapahoe még messze a végleges formájától. Ellenben a HT ugye kész termék. Ám nem kétséges, hogy az előbbi három név mi mindenre garancia: az Arapahoe-ból tehát szabvány lesz, előbb-utóbb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Hirdetés