Icy Dock MB994SP-4SB-1: négy darab 2,5"-es tároló egy 5,25"-es rekeszben

Virágkorukat élik a különböző fajtájú és méretű, számítógépházba építhető dokkolók, melyek a 2,5" és/vagy 3,5"-es tárolók csatlakoztatásának és leválasztásának folyamatát egyszerűsítik le jelentősen, valamint a számítógép kikapcsolása nélküli csere (hot swap) is megoldható segítségükkel. A tradicionálisan dokkolókkal foglalkozó Icy Dock is folyamatosan bővíti kínálatát, melynek legújabb példánya egy 5,25"-es meghajtóhelyre beépíthető fiókrendszer, ami összesen négy darab 2,5"-es tároló befogadására és egyidejű kezelésére képes. Persze gyorsan hozzá kell tennünk, nem az Icy Dock szerkezete az első ilyen megoldás a piacon, a RaidSonic is rendelkezik hasonló termékkel, ám az valamivel feljebb van pozícionálva az Icy Dockhoz képest.

Az MB994SP-4SB-1 jelzéssel ellátott dokkoló tehát négy darab 2,5"-es, SATA vagy SAS csatolófelületű meghajtó fogadására alkalmas, ami lehet SSD vagy hagyományos merevlemez is, melyekből akár a 15 mm magas példányokat is képes befogadni. A házban két darab 40 mm átmérőjű ventilátor is fellelhető, aminek használata opcionális attól függően, hogy SSD-t vagy HDD-t használunk. Sajnos a légkavarók kapcsolója a hátoldalra került, ami talán a termék egyetlen nagyobb hibája, de mentségére legyen mondva, az előlap zsúfoltsága miatt ez nem lenne könnyen kivitelezhető.

Az előlapot, valamint a fiókok előlapját leszámítva a dokkoló minden porcikája fémből készült a nagyobb strapabírás végett, ugyanakkor az EZ Slide Mini fiókok anti-vibrációs kialakítással rendelkeznek, ami hagyományos merevlemezek beépítésekor lehet igazán hasznos. A dokkoló egyébként nem csak a saját kivehető fiókjaival kompatibilis, hanem a 3,5"-es meghajtóhelyre beépíthető, de szintén 2,5"-es fiókkal üzemelő Icy Dock MB991IK-B fiókjával is.

A hátlapon a ventilátorok szellőzőnyílása és az említett kapcsoló mellett található a fiókok számára dedikált négy darab SATA/SAS aljzat a tárolók adatkábeleinek csatlaktatásához, míg a tápellátás egyetlen 4 tűs periféria (molex) tápkábellel történik, ezzel csökkentve a SATA tápkábelek iránti igényt, és magát a kábeldzsungelt is.

Az Icy Dock MB994SP-4SB-1 az amerikai árlistákban már felbukkant, árcéduláján pedig 68 dolláros összeg szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés