Hirdetés

Idén bukhatjuk az új Ryzen Threadrippert

A termék ugyan megvalósítható lenne, de az AMD annyi startot zavarna le két hónap alatt, hogy képtelenség lesz a partnereknek felkészülni rá.

Nagy ötletelés megy az AMD háza táján, ugyanis az új koronavírus-járvány miatt a nyárra tervezett termékek őszre tolódtak, miközben erre az időszakra is számos fejlesztés volt időzítve. Ez óhatatlanul azt jelenti, hogy a partnerek egyszerűen nem tudják tartani az iramot a termékbejelentésekkel, így pedig bizonyos újdonságok a következő évre csúszhatnak.

Információink szerint az új Ryzen Threadripper lesz a vezéráldozat, amely eredetileg októberben érkezett volna, de olyan sűrűvé vált az őszi ütemterv, hogy képtelenség lenne reális mennyiségben piacra dobni belőle.

Az AMD az korábbi terveit lényegében úgy módosította, hogy a legtöbb, második és harmadik negyedévre tervezett termékük gyakorlatilag két hónapon belül lesz bemutatva, vagyis augusztusban, illetve szeptemberben érkeznek. A processzorok szempontjából ide tartozik a Renoir SoC APU asztali verziója, a Zen 3 magokat használó, Vermeer kódnevű Ryzen CPU-család, illetve a szerverpiacra szánt Milan platform. Az utóbbiba szánt processzorokból készülnének az új Ryzen Threadripperek, de jelen pillanatban az új koronavírus-járvány okozta gyárleállások miatti kiesés olyan mértékű volt, hogy ezek idei megjelenését inkább beáldoznák a többi termék érdekében. Egyszerűen nem optimális két hónapos időtávon belül ennyi új processzorral jelentkezni. Nem beszélve arról, hogy az RDNA 2 architektúrára épülő GPU-k is az ősz elejére vannak időzítve, vagyis ez se könnyíti meg a helyzetet.

Különösebben nagyot egyébként nem kockáztat azzal az AMD, ha az új Ryzen Threadrippereket a következő esztendő elejére csúsztatja, hiszen az aktuális termékskála is egyeduralkodó a HEDT-piacon, és nemrég az Intel esetében is kiszivárgott egy útiterv, amely szerint új HEDT processzorokkal ők sem készülnek az idei évre.

A fókusz egyébként egyértelmű mindkét gyártó részéről, a szerverpiaci termékek számítanak kritikusnak, jelenleg mindent azoknak rendelnek alá, tehát ha további csúszásokkal kellene számolni, akkor az asztali és a mobil megoldások kerülnek majd háttérbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

  • Retró-PC Threadripperrel

    A 80-as, 90-es évek hordozható számítógépeit idézi fel a Mediaworkstations bivalyerős munkaállomása.

Előzmények

Hirdetés