Idén már a billentyűzetek is felhőhöz csatlakoznak

A Das Keyboard új Q-szériája igény esetén minden téren naprakészen tartja a leendő tulajdonosokat – már ha éppen online vannak.

A Das Keyboard két klaviatúrát rántott elő a kalapjából. A 5Q nevezetű modell egy open API-s, felhőbe csatlakozó, RGB világítással megspékelt mechanikus megoldás, míg az X50Q egyfajta keresztezés a játékosoknak és a hivatásosoknak szánt eszközök terén, mivel produktivitásunkat igyekszik javítani azzal, hogy személyre szabott jelzéssel tájékoztat az éppen esedékes elvégzendő tevékenységekről, beérkezett információkról, úgy mint például különböző projektek, függőben lévő határidők és feladatok státusza, értesítés a közösségi médiafelületen kapott üzenetekről, időjárással kapcsolatos hírek, vagy éppen a tőzsdei aktivitás követése. Gyakorlatilag tehát bármilyen információt a tudtunkra adhat a tasztatúra az általunk megszabott színben felvillanó figyelmeztetések révén, méghozzá anélkül, hogy a böngészőnkért kellene nyúlnunk.

Das Keyboard 5Q Das Keyboard 5Q
Das Keyboard 5Q [+]

Mindkét csuklótámasszal ellátott billentyűzet az új, puha és kattogós Gamma Zulu kapcsolókat használja, amelyek (egyelőre legalábbis) csak a Das Keyboard termékeihez érhetők el – persze nem ők gyártják őket, hanem az Omron (Japánban). A Zuluknak jelen iterációban 1,5 mm-en van az aktuációs pontjuk, 3,5 mm-es úton járnak, és ha hihetünk az ígéreteknek, akkor jóval tartósabbak lesznek a piacon jelenleg kapható sztenderd megoldásoknál.

Az 5Q profilból
Az 5Q profilból [+]

A perifériákhoz IFTTT és Zapier opciókkal kompatibilis vezérlőprogram is jár, ami a rendkívül fantáziadús Das Keyboard Q Software névre hallgat. Ennek segítségével tudjuk tetszés szerint színkódokkal ellátni a billentyűket, akár egyesével is. Nyilván ha csak "okafogyott" világítást szeretnénk, az is megoldható, a REST API pedig gondoskodik arról, hogy a programozni tudó felhasználók a fények kontrollálását saját szkriptjeikkel is elvégezhessék. Beállításainkat természetesen profilokba is elmenthetjük.

Das Keyboard X50Q Das Keyboard X50Q
Das Keyboard X50Q [+]

Az 5Q és az X50Q is nagyon fényes RGB-vel operál (az elektronikát Das Keyboard RGB+-nak hívják): a gyártó szerint több a lumen, mint bármilyen egyéb, forgalomban lévő klaviatúra esetében. A jobb felső részen, a dedikált médiagombok mellett heverő "Q button" a szoftvert indítja, de hangerőszabályzóként is funkcionál. Az X50Q eloxált alumínium fedőlapja cserélhető, és kapunk egy szettnyi extra kupakot is a WASD négyeshez. Az 5Q-nak szintúgy vannak személyes extrái, mint a Real-Time One (RTO) analóg technológia, ami 0,4 ezredmásodperc alatt érzékeli a leütéseket és 1 ezredmásodpercen belül továbbítja a jelet a számítógép számára.

X50Q - oldalnézetből
X50Q - oldalnézetből [+]

Az 5Q és X50Q duója, különböző kiosztásokkal (DE, UK, NO) hamarosan elérhető lesz Európa-szerte, méghozzá 200, valamint 250 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés