IFA 2016: így lesz egyszerűen játékkonzol a tévéből

Kipróbáltuk a Samsung tévéken futó Gamefly-t, amellyel rengeteg, szép grafikájú, komoly játék érhető el egy-két gombnyomással, úgy hogy nem kell hozzá semmilyen egyéb eszköz.

Az okostévékben már jó ideje megtalálhatóak a játékok, azonban ezek jellemzően egyszerű, kissé csúnyácska darabok, amelyek komplexitásukban is a 10 évvel ezelőtti mobilos programokat idézik. Ennél pedig ma már többre van szükség, mert többet várnak egy smart készüléktől a felhasználók.

Game
Game [+]

Ezen segíthet például a Gamefly, hiszen itt a játékok egy távoli szerveren futnak, tehát függetlenek a tévé hardverétől. A felhasználónak mindössze egy kontrollerre és megfelelő (minimum 10 Mbps) internetkapcsolatra van szüksége, illetve némi pénzre, hiszen a dolog nem ingyenes. Cserébe viszont egész jó grafikájú, nagyjából az előző generációs konzolok szintjén lévő játékokat kap. A szolgáltatás már elérhető a Samsung tévéin, és az IFA-n sikerült is kipróbálni. A tapasztalataink alapján teljesen korrektül működik, egyszerűen használható, a játékok gyorsan "betöltődnek", nem akadoznak, szépen futnak.

Gamefly a Samsung tévéken Gamefly a Samsung tévéken
Gamefly a Samsung tévéken [+]

A Samsung magyarországi képviseletének helyszínen tartózkodó munkatársaitól megtudtuk, hogy jelenleg hazánkban fut egy promóció, aminek keretén belül, ha valaki KU6 szériás Samsung SUHD tévét vásárol, akkor 3 hónapos Gamefly Streaming szerződést kap ajándékba.

Az IFA kiállítás közvetítésében egy HP 1040 Folio G3 notebook volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés