Az autóipart veszi célba a Imagination PowerVR Series8XT-A sorozat

A vállalat a PowerVR Series8XT GPU IP-ket egészítette ki a kiszemelt szegmens igényeinek megfelelően.

Az Imagination még az előző év tavaszán jelentette be a PowerVR Series8XT sorozatot, amely Furian architektúrára épült. Az idei évre nem tartogatott utódot a vállalat, inkább egy PowerVR Series8XT-A nevű kiegészítést, ugyanis az autóipari felhasználásban egyre több lehetőséget látnak, és ezt a területet kívánják erőteljesebben megtámadni.

Az alapokat tekintve a PowerVR Series8XT-A nem igazán különbözik a fentebb linkelt hírben tárgyalt Series8XT-től, amiben más az a célpiac igényeihez való igazodás. Az eredeti dizájnt ugyanis nem készítették fel az ASIL (Automotive Safety Integrity Level) kategóriákhoz, azaz nem számít biztonságkritikus rendszernek. A Series8XT-A viszont már ilyen fejlesztés,ezen belül is megfelel az ISO 26262-es és az IEC 61506-os szabványoknak.

Az új GPU IP támogatja a teljesen hardveres virtualizációt, méghozzá QoS-t támogató parancslistával, így a fejlesztés képes arra, hogy a futtatott alkalmazásokat teljesen izolálja egymástól. Emellett újítás az ECC (error correcting code) és az EDC (error detecting code) támogatása, ami jelen esetben fontos tényező, hiszen egy autóban kritikus szempont a megbízhatóan és biztonságosan működés, igen tág hőmérsékleti viszonyok mellett is. A PowerVR Series8XT-A sorozat kap még MBIST és LBIST támogatást. Előbbi a memóriák, míg utóbbi az áramköri logikák öntesztjét jelenti, és a biztonságkritikus rendszernél alapkövetelménynek számítanak.


[+]

Az Imagination a rendkívül gyors kontextusváltást biztosító architektúrának, illetve a hardveres virtualizációnak köszönhetően még több operációs rendszer párhuzamos és izolált futtatását biztosítja, mindezt teljesítményvesztés nélkül. Ez akár egy GPU IP-vel is garantálható, de opciós lehetőség a két GPU IP használata a lapkán belül. Ez ugyan drága, illetve relatíve sokat is fogyaszt, viszont abszolút valós idejű rendelkezésre állást tesz lehetővé.

Az Imagination már várja a PowerVR Series8XT-A iránt érdeklődő piaci szereplőket, akár olyan potenciális ügyfelek is jelentkezhetnek, akik specifikus igényekkel rendelkeznek, például fix szoftververziók direkt támogatásával. Természetesen a célpiac miatt a terméktámogatás hosszabb távú lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés