Az Imagination beáll a SiFive chiptervező platformja mögé

A RISC-V architektúrájú processzorok mostantól PowerVR GPU és NNA IP-kkel egészíthetők ki.

A SiFive még a 2016-os esztendő közepén jelentette be az iparág első, nyílt forrású chiptervező platformját, amely a RISC-V architektúrát tekintette alapnak. Erről az alábbi hírben részletesen beszámoltunk, így nem ismételnénk meg a leírtakat, de azóta az ökoszisztéma megkapta a DesignShare nevet, és folyamatosan fejlődik.

Egy friss bejelentés azonban jelentőset javít a DesignShare belüli lehetőségeken, ugyanis a SiFive megegyezett az Imaginationnel, így bizonyos a PowerVR GPU (grafikus vezérlő) és NNA (neuronháló gyorsító) IP-k is elérhetők lesznek.

A DesignShare lehetőségei iránt érdeklődő vállalatok a PowerVR Series8XE sorozatú GPU IP-vel, illetve a PowerVR Series3NX NNA IP-vel számolhatnak. Ezek többféle konfigurációval érhetők el, tehát az adott területre lehet optimalizálni a készülő rendszerchipet, amely ezekkel a fejlesztésekkel kiegészülve képes lehet támogatni a Vulkan és az OpenCL API-kat, illetve az Android NNAAPI-t, valamint a SYCL-t, vagyis igen modern részegységekkel egészíthetők ki a RISC-V processzormagok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés