Hirdetés

Inkább szoftveresen gamer TUF monitort villantott az ASUS

A tajvaniak 28 hüvelykes újdonsága átlagos specifikációi mellett HDR10 támogatást és rengeteg szoftveres extrát kapott.

A gamer kifejezés nem számít újdonságnak a Prohardveren (egészen pontosan 1806 találatot dob fel a keresőnk), ám sajnos ezt a szót inkább csak marketingcélból használják a gyártók, nem pedig a tökéletes játékélmény elérésére szolgáló termékek esetében. Az ASUS most bemutatott TUF Gaming VG289Q-t tekintve is inkább előbbi lehetőségről van szó, hiszen bár a 28 hüvelykes, UHD felbontású IPS panelen minden cím gyönyörűen fog mutatni, hardveres szempontból nincs olyan tulajdonsága, amivel kitűnne a gamer megjelenítők tömegéből.


[+]

Persze ez nem azt jelenti, hogy az 5 ezredmásodperces késleltetéssel és a 60 Hz-es (AMD FreeSync/Adaptive Sync technológiákkal megtámogatott) képfrissítési mutatóval ne lehetne egy jót játszani. A legtöbb „kocajátékos” számára talán még pozitívum is lehet, hogy az IPS panel 90%-ban fedi le a DCI-P3 színteret, a HDR10 támogatás pedig tartalomgyártás és -fogyasztás alkalmával jöhet majd jól.


[+]

Szoftveres oldalról már jóval több játékélményt fokozó fícsört kapunk, ide tartozik például a Shadow Boost és a hét előre beállított színprofilt (versenyzés, MOBA, FPS, stb.) tartalmazó GameVisual technológia is, de lehetőségünk van célkereszt vagy időzítő beállítására, továbbá az FPS szám megjelenítésére is. Szemünk egészségéről a villódzásmentes háttérvilágítás és a csökkentett kékfénykibocsátás gondoskodik, a testreszabhatóság pedig az állítható magasságú, dönthető, forgatható és pivot módot is lehetővé tevő talpban ölt testet. Csatlakozók tekintetében megkapunk mindent, ami egy átlagos videokártyán megtalálható, az egy DisplayPort 1.2 és a két HDMI 2.0 bemenet mellett ráadásul egy 3,5 milliméteres jack kimenet is elfért a hátoldalon.

A TUF stílusjegyeket magán viselő ASUS TUF Gaming VG289Q árazása és piacra kerülésének ideje egyelőre ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés