Októberben jönnek az új HEDT platformok

A DigiTimes információi szerint az Intel és az AMD is az őszt jelölte ki a start szempontjából.

Bár az asztali processzorok piacán az Intel és az AMD lényegében kiterítette az idei lapjait, azért a HEDT szegmens még tartogat meglepetéseket, ugyanis a DigiTimes, alaplapgyártóktól származó információi szerint októberben dobnák piacra az idei, leginkább munkaállomásokba szánt újdonságaikat.

Olyan hatalmas titkok amúgy egyik rendszer körül sincsenek. Az Intel az aktuális, X299-es alaplapokba hozza a 14 nm-es eljárásra építő, Cascade Lake-X kódnevű fejlesztést. Vagyis az LGA2066-os foglalat kap egy frissítést az előző év októberi ráncfelvarrás után. Ezek a processzorok 18 magig fognak skálázódni, vagyis maximum a Cascade Lake-SP lapka HCC verzióját kapják meg.

Az AMD a Castle Peak kódnevű platformot hozza, amelyhez várhatóan új alaplapok érkeznek a PCI Express 4.0 támogatása miatt. A Socket TR4-es foglalat ettől még nem változik, azt viszont nem tudni, hogy a vállalat hány magig skálázná a fejlesztést. Elméletben 64-magos Ryzen Threadripper processzorokat is ki tudnának adni, de kérdés, hogy ezt megteszik-e, hiszen az aktuális, 32-magos Ryzen Threadripper 2990WX jelzésű modelljüket kell majd túlszárnyalniuk a termékkategória megnyeréséhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés