Hirdetés

Friss pletyka körvonalazza, hogy hova érkezhet az első generációs Intel Arc

A Baidu fórumán tűnt fel egy dia, amely nagyjából pozícionálja az Arc termékcsalád első képviselőit.

Az Intel még augusztusban beszélt hivatalosan az Arc termékcsaládról, de rendszeres olvasóink számára nem számít új hírnek, hogy az Intel két lapkát tervez a piac kiszolgálására. A BGA1379-es tokozású verzió 64 bites buszt és 128 darab feldolgozómotort tartalmaz, míg a BGA2660-as tokozás a nagyobbik, 256 bites memóriabusszal és 512 feldolgozómotorral rendelkező GPU-t rejti.

A Baidu fórumán tűnt fel egy dia, amely ezt megerősíti, sőt pozicionálja a termékeket az aktuális NVIDIA és AMD flotta mellett. Az utóbbi cég felhozatalát tekintve azért megjegyzendő, hogy a Radeon RX 6600 XT és 6500 XT fogyasztása nincs megjelölve, sőt az utóbbi VGA-ról nem is lehet tudni semmit, de valószínűleg amikor a dia született, még a gyorsabbik fejlesztés sem volt bejelentve. Mindenesetre annak a listaárát sikerült belőni.


(forrás: Baidu fórum) [+]

A pletyka alapján a nagyobbik Arc az AMD Radeon RX 6700 XT és az NVIDIA GeForce RTX 3070 magasságáig juthat el a hivatalos listaárat tekintve, míg a kisebbik tulajdonképpen olyan árszinteket támad, amelyre az AMD és az NVIDIA nem is mutatott be új generációs GPU-kat. Persze ez 2022-ig még megváltozhat.

Az valószínűnek tűnik, hogy az Intel az igazán nagy teljesítményű VGA-k piacát az érkező sorozatával még nem veszi célba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés