Hirdetés

A híresztelésekkel ellentétben nem csúszik az Intel Arc termékcsalád

No persze az is igaz, hogy a megadott negyedéves becslések inkább az OEM-ekre vonatkoznak.

Az Intel a CES alkalmával nem igazán prezentálta az Arc termékcsaládot, amely a vállalat új dedikált grafikus vezérlőit fogná össze. Emiatt elkezdtek azok a hírek terjedni, hogy a fejlesztések megjelenése csúszik, amire az is rátett egy lapáttal, hogy a Santa Clara-i óriáscég a hivatalos weboldalon 2022-re módosította a korábbi Q1 2022 bejegyzéseket.

A helyzetnek utánaérdeklődtünk, és a gyártóktól megtudtuk, hogy valójában nincs gond. A félreértést valószínűleg az okozza, hogy a megjelenés mást jelent az Intel partnereinek, illetve a végfelhasználóknak. Az Intel még az első negyedév során szállítani fogja a mobil piacon érintett partnerek felé az első Arc megoldásokat, és ilyen formában teljesítik az erre vonatkozó ígéretüket, de az nem kizárt, hogy a végfelhasználók az új hardverekkel szerelt notebookokat csak a tavasz második felében tudják majd megvásárolni. Ugyanez igaz az OEM-ek asztali konfigurációira.

Minden bizonnyal az Intel és ezért írta át a korábbi megjelenési tartományt a hivatalos weboldalon, hiszen az rendben van, hogy a partnerek megkapják időre, de ezt a végfelhasználókhoz is el kell juttatni, ami nem feltétlenül garantálja az első negyedéves startot.

A dobozos VGA-kkal kapcsolatban még nincsenek konkrétumok. Az Intel láthatóan a notebookpiacra, illetve az előre összeszerelt gépek szegmensére koncentrál, ami tulajdonképpen érhető a részükről, mivel ezeket a területeket figyelembe véve már kiépített csatornáik vannak a piac felé. Szimplán itt könnyebb bevezetni a fejlesztéseiket. A különálló VGA-k piacán meg kell egyezni bizonyos gyártópartnerekkel, ami minden bizonnyal menni fog, de hosszadalmasabb folyamat, mint egyszerűen bedobni a GPU-kat a mobil és az asztali PC-kbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés