Hirdetés

Intel chipsetet kritizál az AMD

A célkeresztben lévő és kritizált chipset, az Intel 845G/GL. Az AMD nem is a lapkát, sokkal inkább az integrált grafikus magot és annak drivereit hibáztatja, mondván az "Intel Extreme Graphics" miatt instabillá válnak a számítógépek.

"Ha az Intel technológiája nem képes kiszolgálni a ma alkalmazásait, hogy fogja tudni futtatni a jövő programjait?" - ilyen és ehhez hasonlatos kérdéseket tesz fel - némileg szemtelenül - a konkurens vállalat. "Az Intel chipsettel ellentétben az AMD Athlon XP processzorokhoz kínált integrált grafikus magú chipsetek nem fagyasztják le a felhasználók számítógépeit. Sőt, a CPU 60 ezer alkalmazással és több, mint 40 különböző operációs rendszerrel kompatibilis" - állítja az AMD.

Hogy a "kezdeményezésnek" mi a célja, egyelőre nem tudni: a legvalószínűbb az, hogy a hibás meghajtó miatt kipécézett Intel chipsettel akarja az AMD bizonyítani: nem igaz, hogy minden Intel lapkára épülő alaplap problémamentes és stabil. A nyomaték kedvéért még egy screenshotot is mellékel a mindenre ügyelő processzorgyártó cég.


Forrás: www.au-ja.org

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés