Hirdetés

HDR-ben nagyon erős lett a friss Intel driver

A 15.60.0.4849-es verziójú meghajtó támogatja a legújabb shader modellt is.

Az Intel elérhetővé tette a 15.60.0.4849-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake, a Coffee Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 610, 620 és 630 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Az új, immáron WDDM 2.3-as eszközillesztő legfőbb újítása a Windows 10 Fall Creators Update extráinak támogatása, beleértve a DXIL IR-t, illetve az új shader modellt, aminek része a Wave Math. Az átláthatóság megnehezítése érdekében az Intel az utóbbira wave intrinsics néven utal, de a lényeg, hogy működik. A meghajtó kezeli a Microsoft Mixed Reality platformját is, illetve a HDR-t is bevezeti, amiről részletesebben még októberben értekezett a vállalat. Az Intel utóbbival kapcsolatban külön kiemelte, hogy a PC-piacon elsőként biztosítanak NetFlix HDR és YouTube HDR támogatást. Végül frissült az OpenCL meghajtó, ami csökkenti az OpenCL-re írt alkalmazások memóriahasználatát.

A friss csomag a The LEGO Ninjago Movie Video Game, a Middle-earth: Shadow of War, a Destiny 2, a Call of Duty: WWII, a Pro Evolution Soccer 2018 és a Divinity: Original Sin 2 című játékokhoz kínál új, vagy frissített profilt. Utóbbi két címben ez meg is szünteti a grafikai anomáliákat.

A meghajtó pár hibát is javít. Például a Cyberlink PowerDVD alatti Blu-ray filmek lejátszása nem eredményez majd hibás megjelenítést, illetve a DOTA 2 Vulkan módja alatt stabilitási problémák nélkül is megoldható lesz a felbontás csökkentése, ha a felhasználó a mobil eszköz beépített kijelzőjén játszik. Az Intel megjegyezte még, hogy különböző biztonsági problémákat is korrigáltak, de azt pontosan nem részletezték, hogy miket.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja a 64 bites Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés