Hirdetés

Meglepő adatok szivárogtak ki az Intel érkező nyolcmagos processzoráról

A friss értesülések szerint az egyszerűségre törekedtek a mérnökök a Eurocom által megemlített újdonság tervezésénél.

A hét legelején írtunk arról, hogy a Eurocom leleplezte az Intel érkező nyolcmagos processzorát. Sajnos akkor még nem lehetett tudni semmit, leszámítva azt, hogy LGA1151v2-es tokozású lesz. Mára azonban több információ is kiderült róla, ugyanis a BenchLife.info megszerzett egy dokumentumot, amely megemlít egy nyolcmagos Coffee Lake modellt (CFL 8,2), és feltételezhető, hogy a Eurocom is erről a termékről beszélt.


(forrás: BenchLife.info) [+]

A fentiek alapján úgy néz ki, hogy az idén érkező hatmagos Coffee Lake nagyjából egy év múlva nyolcmagos verziót kap, így feltételezhető, hogy megmarad a 14 nm-es gyártástechnológia is. Ezt a változtatást az Intel relatíve könnyen tudja kivitelezni, hiszen a megosztott utolsó szintű gyorsítótáron átfutó gyűrűs busz biztosan kiszolgál nyolc magot, elvégre korábban nem volt ebből probléma. Ezáltal csak plusz két magot kell hozzáadni az eredeti Coffee Lake dizájnhoz, és kész is az újdonság. Ezzel természetesen az utolsó szintű gyorsítótár kapacitása is harmadával nő.

A nyolcmagos Coffee Lake modellben egyébként van logika, ugyanis egy ilyen fejlesztés gyakorlatilag kockázatmentes, tehát biztosra vehető, hogy elkészül a kijelölt időpontra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés