Az Ice Lake-ről árulkodik a SiSoftware adatbázisa

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az integrált grafika jelentősen izmosabb lesz a mostani verziónál.

Ismét lebuktatott egy érkező platformot a SiSoftware adatbázisa, ami jellemzően jól kiszolgálja az új hardverek iránt érdeklődő közönséget. Ezúttal az Intel Ice Lake kódnevű fejlesztése tűnt fel, amely már 10 nm-es node-on készül, de az nagy kérdés, hogy mikor fog megjelenni.


[+]

Addig is lehet csemegézni a fenti adatokból, amelyek alapján a Gen11-es architektúrára épülő UHD Graphics integrált grafikus vezérlője 48 darab EU-t, azaz feldolgozóegységet fog tartalmazni. A mai Intel dizájnokban egy ilyen EU két darab 128 bites vektormotort rejt, és ha a vállalat ezt megtartja, akkor az az Ice Lake esetében lényegében meg fog egyezni 384 darab shader részelemmel. Ezt a SiSoftware adatbázisa is így jelzi, továbbá az IGP-be épített L2 gyorsítótár 768 kB lesz. Ezek az értékek egyébként a Coffee Lake lapkákon található GT2-es IGP konfigurációjához viszonyítva dupla olyan jók.

Az órajel szempontjából 600 MHz van megadva, de valószínűleg ez változni fog, mivel az efféle termékminták jellemzően relatíve alacsony működési frekvenciákon ketyegnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés