Hirdetés

Leválasztja az FPGA-kat rejtő PSG üzletágát az Intel

A vállalat pont az integráció lehetősége miatt vette meg az Alterát, de nem tud mit kezdeni a beolvasztott céggel.

Az Intel korábbi éveinek egyik legfontosabb üzlete az Altera felvásárlása volt, ugyanis ezáltal olyan technológiákhoz jutottak, amelyek által hatékonyan tudnák beilleszteni az FPGA-kat a Xeon platformokba. Az elmúlt nyolc évben ebből alig jött össze valami, sőt, vállalat még az FPGA-k fejlődési irányát is rosszul mérte fel, így a nagy riválisnak számító, azóta AMD által bekebelezett Xilinx egyre inkább elhúzott a szóban forgó területen.

A Santa Clara-i óriáscég a piaci körülményekre reagálva bejelentette, hogy az FPGA-kat magába foglaló PSG, vagyis a Programmable Solutions Group üzletág leválasztása mellett döntöttek, így ez a következő év elejétől önálló egységként működik tovább. Az önállósuló PSG vezetését Sandra Rivera veszi át, aki jelenleg az Intel DCAI, azaz adatközpontokra és AI megoldásokra fókuszáló üzletágát vezeti.

Az Intel szerint a szétválasztás lehetőséget ad a potenciális magán- és állami tőkebefektetések számára, és ezek esetlegesen segíthetik az üzletág stratégiai újrapozicionálását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés