Hirdetés

Ismét bíróságon az Intel és az Intergraph

Az Intel megfellebbezte a szövetségi bíróság tavaly októberben hozott döntését, mely szerint a vállalat szerverekbe és munkaállomásokba szánt 64 bites Itanium processzora sérti az Intergraph szabadalmait. Amennyiben a fellebbezést megalapozatlannak találja a fellebviteli bíróság, az Intel újabb 100 millió dolláros kártérítést köteles fizetni a felperesnek.

Az Intergraph 1997-ben indított szabadalombitorlási pert az Intel ellen, azt állítva, hogy az Itanium processzor sérti a cég párhuzamos utasításfeldolgozásra vontakozó két szabadalmát. Egy másik, ettől az eljárástól független szabadalmi per lezárásaként tavaly áprilisban a két fél megállapodott, és egyebek mellett rögzítette az 1997-es per kimeneteltől függő kártérítési összegeit. Eszerint az Intel győzelme esetén az Intergraph nem jogosult kártérítésre, míg ellenkező esetben az Intel 150 millió dollárt fizet az alabamai cégnek, és további 100 milliót abban az esetben, ha sikertelenül fellebbez.

Tavaly októberben a bíróság kimondta, hogy az Itanium sérti a kérdéses Intergraph-szabadalmakat, így az Intel a negyedik negyedévben 150 millió dollárt utalt át a felperesnek. Amennyiben a mostani fellebezést a bíróság elfogadja, az Intel a korábban kifizetett kártérítést ugyan nem kapja vissza, azonban mentesül az Itanium processzorok utáni licencdíjak megfizetésétől. Ellenkező esetben további 100 millió dollár kártérítést köteles fizetni az Intergraph-nak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés