Hirdetés

A várakozás véget ért, itt a Logitech G303 Wireless

A megosztó vonalvezetésű egér megkapta az elmaradhatatlan HERO/Lightspeed kezelést, s mindezt Shroud szignózta.

A 2014-ben debütáló Logitech G302, de még inkább a rá következő évben megjelenő G303 körülbelül olyan rajongótáborra tett szert a sajátságos formájával, mint amilyennel mondjuk a Cooler Master Storm Spawn és annak iterációi rendelkeznek; nem kerekedett belőle elsöprő siker, nem mindenkinek jött be a gyártó "üzenete", de akinek igen, az gyakran nehezen tudott megválni az egyedi fogástól, és álomegérként a szeretett modell modernizált verzióját látta lelki szemei előtt. A Cooler Master esetében ez az ábránd még tavaly a valóság mezejére lépett az MM720-assal (amit egyébként – az Xtrfy M42-vel karöltve – 2020 legjobb patkányának választottunk , a Logitech ideje viszont csak most érkezett el, ugyanis piacra dobja az emlékezetes típusának naprakész kiadását, amit az ismert FPS bűvész, Shroud közreműködésével marketingelnek; bemutatkozik a G303 Shroud Edition Wireless.


[+]

Az úriember bevonását a képletbe azzal magyarázzák, hogy szerinte a valaha készült legjobb rágcsáló az előd volt, s mivel a neve hírértékkel bír, ideális partner a szinte elfeledett sziluett újraálmodásában. Persze a kültakaró és a felépítés sem maradt változatlan, az oldalgombokat egy picit áthelyezték, a kapcsolók pozíciója sem ugyanaz (egy kicsit hátrébb vándoroltak), az RGB az örök bitmezőkre költözött (ahol régen a fények pislákoltak, ott jelenleg áttetsző plasztik figyel), és a csökkentett tömeg mellett a jószág egy hangyányit nagyobb is lett, hogy az eSportoló igényeit maximálisan kielégítse.


[+]

A 117 mm hosszú, 63,5 mm széles és 40 mm magas, 75 grammos periféria belsejében egy 400 ips-es/40 g-s, 100-tól 25 000 cpi-ig skálázódó HERO szenzor dolgozik, így panaszra bizonyosan nem lesz okunk. Az ötgombos eszköz fő klikkjeinek feszességét állíthatjuk, ám az alattuk szolgálatot teljesítő switch-ekről nem szól a fáma, noha a vállalat szokásainak tudatában az Omron (20M) vagy az Omron (50M) valószínűsíthető – talán az előbbi sanszosabb. A görgő gumírozott, bár textúrázás nincs rajta, és az olajos szennyeződéseket magára szedő műanyag burkolat sima tapintása hasonlatos a G PRO X Superlightéhoz. A vezetékmentességet természetesen a cég első osztályú rádiófrekvenciás megoldása, a Lightspeed biztosítja, az integrált telepek pedig nagyjából 145 órás üzemidőt tesznek lehetővé. A dongle tárolása a tenyértámasz tövéből kihúzható, mágneses (2 grammos) rekesz feladata, alul meg két óriási teflonpapucs és egy szenzorgyűrű húzta meg magát a be- és kikapcsolást inicializáló gomb társaságában.


[+]

A termék dobozából egy töltőkábel (amely sokak örömére USB Type-C/Type-A-s példány), egy toldó adapter, egy szett grip tape, egy poliészter/spandex hordszütyő, egy törlőkendő, illetve egy opcionális, PTFE tappanccsal ellátott hátulsó ajtócska kerül elő. A szoftveres hátország a megszokott G Hub képében ölt testet, és a módosításokat fedélzeti memóriába menthetjük el.

A kissé farnehéz kurzorkergető a hónap folyamán lepi el a kereskedések polcait, és két év garancia kíséretében 130 dollárért lesz begyűjthető, ami hazai viszonylatban jó eséllyel 40 és 50 000 forint közötti összeget fog jelenteni. Ha már feltámadásról van szó, csak az a kérdés megválaszolatlan, hogy mikor üdvözölhetünk majd köreinkben egy 55-60 grammos G305 Superlightot...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés