Itthon is bemutatkozott a BD390

Hamarosan a magyar üzletekbe is eljuthat az LG legújabb Blu-ray meghajtója. A BD390 érdekessége, hogy vezeték nélküli kapcsolattal csatlakozhat az internetre. Használhatjuk például a YouTube-ot, de a Blu-ray Profile 2.0 szabványra épülő interaktív BD-Live szolgáltatás segítségével a Blu-ray lemezhez kapcsolódó játékokat és filmelőzeteseket is letölthetjük. Az adatok a készülék beépített, 1 GB-os belső memóriájában tárolhatók, de akár külső merevlemez vagy pendrive is csatlakoztatható hozzá. Az hangkimenetek mellett komponens, HDMI, kompozit, Ethernet és USB csatlakozó is helyet kapott rajta.

LG BD390
LG BD390

Az LG közleménye szerint a BD390 kiemelkedő hang- és képminőséget biztosít, a hagyományos DVD-ket 1080p felbontásra skálázhatja fel, az értő füleket pedig a Dolby True HD és a DTS-HD kényezteti. A 430 x 58 x 277 mm-es készülék rendelkezik DLNA tanúsítvánnyal is, tehát az egymással szinkronizálható eszközökből saját hálózatot hozhatunk létre, így könnyedén megoszthatók a fotók, videók és zenék. A meghajtó képes az Express Reaction üzemmódra, ennek segítségével a bekapcsolás után csupán 18 másodpercet kell várni, és már mehet is film; a SIMPLINK szolgáltatásnak köszönhetően pedig az egész házimozirendszer egyetlen távirányítóval vezérelhető.

A Blu-ray meghajtó rengeteg fajta hang-, kép- és videofájllal megbirkózik, támogatja többek között az MPEG4, AVI, H.264, DivX és MKV formátumot, megnyitja a JPEG, MP3 és WMA fájlokat. Az LG BD390 várhatóan augusztus közepén érkezik meg a magyar boltokba, ajánlott bruttó fogyasztói ára 89 990 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés