Játékra termett iBUYPOWER monstrumok

Habár a hagyományos asztali számítógépek piaca egyre jobban szűkül (a nettopok, LCD-PC-k, notebookok és netbookok javára), van egy olyan szegmens, ahol a jelenlétük egyelőre megkérdőjelezhetetlen. Ez a játékokhoz tervezett gépek rétege, ahol nehéz a nyers erőt kisméretű házakba zsúfolni. Vannak ugyan szép számmal gamer notebookok is, de láthattuk, hogy azok teljesítményben és árban is nehezen veszik fel a verseny asztali társaikkal. Az iBUYPOWER öt új számítógépet jelentett be, amelyeket elsősorban játékosoknak szánnak.

Az új modellek négy árkategóriában érhetők el, és a hűvősen tartásukról az ASETEK folyadékhűtőrendszere gondoskodik. A legolcsóbb, egyszerű földi halandók által is megfizethető konfiguráció a Gamer Extreme 922 SLC névre hallgat, és 989 dollárt kell kifizetni érte. Ebbe az árba egy 2,8 GHz-es Intel Core i7-860 processzor és NVIDIA GeForce GT 220 videokártya fért, ezt 4 GB DDR3 RAM és 500 GB-os winchester egészíti ki. A számítógép testét az NZXT Apollo ház alkotja.

iBUYPOWER Gamer Extreme 922 SLC
iBUYPOWER Gamer Extreme 922 SLC

Félezerrel feljebb, pontosan 1550 dollárért két gépet találunk. Mindegyik modellt 8 GB DDR3 RAM-mal és 1 TB-os merevlemezzel látták el, de a szívük különböző színekben dobban. A Gamer Supreme 919 SLC Intel belsőt kapott, a 2,93 GHz-es Core i7-870 processzor és a Radeon HD 4890 videokártya is nagyon erős, de a másik modell is felveszi vele a versenyt. A Gamer Supreme 559 SLC processzora a 3,4 GHz-es AMD Phenom II X4 965, és a VGA-n sem spróroltak: egy NVIDIA GeForce GTX 295 teljesít benne szolgálatot.

Ezt lehet tovább is fokozni, a Gamer Supreme 929 SLC még drágább – tehát még erősebb lett. Processzora a jelenlegi legizmosabb Intel, a 3,33 GHz-en robogó Core i7-975 lett, amihez természetesen a megfelelő grafikai teljesítményt is szolgáltatnia kell valaminek, illetve valamiknek, ugyanis két NVIDIA GeForce GTX 285-öt szereltek bele, amelyeken darabonként 2 GB fedélzeti memóriát találunk. 1 TB-os winchester és 6 GB DDR3-as memória került bele, s mivel a sok energiára éhező hardver bőséges táplálékra szorul, 800 wattos tápot kapott. A 2500 dolláros árba egy Blu-ray kombó meghajtó is belefért, ami az előző modellekben lévő DVD-írót váltotta le, a konfiguráció pedig egy NZXT Panzerboxba költözött.

iBUYPOWER Gamer Supreme 979 SLC
iBUYPOWER Gamer Supreme 979 SLC

A csúcsok csúcsát egészen pontosan 3999 dollárért mászhatjuk meg, ennyit kell azért kifizetnünk, hogy a Gamer Supreme 979 SLC birtokába jussunk. A processzoron érthető módon nem tudtak tovább erősíteni, de a videokártyán igen: ebben két darab NVIDIA GTX 295 található. Megnövekedett a memória mennyisége és a merevlemez is, az előbbi 12 GB-ra, az utóbbi 1,5 TB-ra hízott, és ezt egy gyors, 128 GB-os SSD is kiegészíti. Mivel a számítógép fogyasztása is több, a tápegysége 1 kilowattosra növekedett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés