JEDEC szabvány lesz a Dell újfajta memóriamodulja

A címben megemlített szervezet még idén kiadná a végleges specifikációkat.

Az előző év tavaszán írtunk arról, hogy újfajta memóriamodult mutatott be a Dell, amely kiváltaná a sok éve használt SO-DIMM szabványt a vékony dizájnt használó gépek esetében.

Ahogy a fenti hírben is szerepel, a CAMM, azaz a Compression Attached Memory Module lényege az, hogy fizikailag vékonyabb memóriák születhessenek, ugyanis a jelenlegi SO-DIMM megoldásokkal az egyik gond, hogy korlátot jelentenek az igazán vékony notebookok tervezésénél. Emiatt a gyártók inkább ráforrasztják az alaplapra a memóriát, ami azért nem jó, mert nem lehet később bővíteni a rendszert. A CAMM ezt a gondot megoldaná annak az árán, hogy a memóriamodul alapterületét növelné, de ez inkább vállalható kompromisszum manapság a vékonyabb vázak tekintetében.


[+]

A PC World friss riportja alapján jó hír, hogy a JEDEC már javában dolgozik a szabvány kidolgozásán, és a tervek szerint már idén kiadnák a végleges specifikációkat, ami azt jelentené, hogy az első, CAMM memóriákat fogadó notebookok jövőre érkezhetnek is.

A Dell egyébként mutatott már be CAMM prototípust, de elképzelhető, hogy a szabványos dizájn ettől valamelyest eltérhet majd, viszont valószínűleg nem lehet szó drámai különbségekről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés