Hirdetés

Jön a 15 colos kijelzővel ellátott Dell XPS notesz

A Dell bemutatta XPS notebookcsaládjának új tagját, a 15,4 hüvelykes szélesvásznú kijelző köré épített XPS M1530-at. A modell az amerikai premiert megelőzve már felkerült a vállalat brit honlapjára, ahonnan a legolcsóbb kész konfiguráció 699 fontért (napi árfolyamon számolva mintegy 251 ezer forintért) rendelhető meg, ám szokás szerint a vásárlók testre is szabhatják a hordozható gépet.

Az M1530 Intel platformra épül, 1,5 és 2,4 GHz közötti Core 2 Duo processzor kerülhet bele, de hamarosan a 2,6 GHz-es Core 2 Duo T7800 is elérhető lesz. A DDR2-667 rendszerű memória kapacitása 4 GB-ig bővíthető, a merevlemez-választék most 250 GB-ig terjed, de később 320 GB-os tárolót is be lehet szereltetni. Azok, akik mozgó alkatrészt nem tartalmazó, flashmemóriás adattárat szeretnének, – jelentős felár ellenében – 64 GB-os SSD-t kérhetnek a winchester helyett. Optikai lemezek kezelésére slot-in mechanikás DVD-író vagy Blu-ray meghajtó ad lehetőséget.

A Dell ez esetben nem annyira a játékot, mint inkább a multimédiás, kreatív felhasználást állítja előtérbe, ezt tükrözi egyebek mellett a Windowstól függetlenül használható MediaDirect front-end, az érintésérzékeny multimédiás vezérlőpanel, a használaton kívül az ExpressCard aljzatba rejthető távirányító vagy éppen a HDMI kimenet. Az 1280x800 pixeles kijelző meghajtását NVIDIA GeForce 8400M GS vagy 8600M GT grafikus processzorra bízzák.

A kommunikációt Ethernet, többféle (köztük Draft N-es) Wi-Fi modul, 3G modem, Bluetooth interfész szolgálja, az extrák között 2 megapixeles kamera, ujjlenyomat-leolvasó, opcionális külső tévétuner található. A Wi-Fi Catcher segítségével hotspotokat lehet keresni a notesz bekapcsolása nélkül. A 357 x 263 x 24–35 mm-es notebook tömege 2,62 kilogramm. Az alapfelszereltség részét képező hatcellás, 56 Wh-s akkumulátort kilenccellás, 85 Wh-sra lehet cserélni; az üzemidőről nem rendelkezünk információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés