Hirdetés

Még színesebb noteszek a Dell kínálatában

Az amerikai bejelentéssel közel egy időben Európába is megérkezett a Dell színes noteszeinek újabb változata, az Inspiron 1525. Elődjénél, a 1520-asnál valamelyest kisebb lett, főleg vastagságából sikerült leadnia, mérete így 357 x 256 x 25–37 mm. Bár papíron tömege is kevesebb, a 2,7 kilogrammba csak egy négycellás akkumulátort számoltak bele, hatcellás akkuval már valószínűleg a 1520-nál mért 2,89 kg táján lehet. A külcsínre kényes vásárlók a már korábban is elérhető nyolc szín mellett négyféle új díszítéssel ellátott fedlapok között választhatnak.


[+]

Az egyéni külső mellett az extra funkciók is latba eshetnek a beszerzéskor. A Wi-Fi Catcher a gép bekapcsolása nélkül segít vezeték nélküli hálózatra lelni, a Dell MediaCenter gomb megnyomása után pedig filmekhez, naptárhoz, címjegyzékhez, prezentációkhoz lehet hozzáférni – megspórolva az operációs rendszer indítását.

Tartalmát tekintve az Inspiron Intel-alapokra építkezik, lesz belőle mobil Celeron, Pentium Dual-Core és Core 2 Duo processzorral szerelt konfiguráció is, bár nem biztos, hogy ezek mindegyike eljut a magyar piacra. A DDR2-667 memória 4 GB-ig bővíthető, a grafikáról a chipsetbe integrált GMA X3100 vezérlő gondoskodik. Maga a megjelenítő is többféle lehet, a 15,4 hüvelykes képátlóhoz 1440x900 vagy 1280x800 pixel felbontás társul, utóbbi normál vagy fényes TrueLife kivitelű lehet. Az adattárolás feladata egy legfeljebb 250 GB-os merevlemezre és egy DVD-íróra hárul, továbbá memóriakártya-olvasó is része a gépnek. A kommunikációt modem, Fast Ethernet és Wi-Fi (802.11b/g vagy a/b/g vagy a/b/g/n) modul teszi lehetővé, opcionális kellékként Bluetooth és HSDPA modem rendelhető az Inspironhoz. A notesz ExpressCard kártyával bővíthető, van D-Sub, S-Video és HDMI kimenete, két fejhallgató-kimenete, továbbá megint csak opcionális alkatrésze a 2 megapixeles webkamera és a távirányítóhoz való infrás vevőegység.

Az Inspiron 1525 kezdőára 530 euró körül alakul, ebben Vista Home Basic operációs rendszer, Celeron 540 processzor, a kisebbik felbontású kijelzőpanel, 2 x 512 MB RAM és egy 80 GB-os winchester foglaltatik benne egy éves garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés