Jön az ASUS GeForce GTX 780 DirectCU II

Az ASUS bejelentette, hogy érkezik a GeForce GTX 780 DirectCU II nevű termék, mely a tuningos réteg egyik kedvenc VGA-ja lehet. A kártya az NVIDIA GK110-es GPU-jára épül, és 2304 CUDA maggal dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning a szokásoktól eltérően annyira nem lett erős, de a lapka így is 889 MHz-en ketyeg (941 MHz-es minimálisan garantált GPU Boost mellett), míg a memóriák effektív órajele 6 GHz. Látható, hogy a memóriához nem nyúlt az ASUS, de a magórajel az NVIDIA ajánlásainál 26 MHz-cel magasabb.


(forrás: techPowerUP!) [+]

Lehet, hogy a gyári adatok szempontjából páran többre számítottak, de az újdonság további tuningpotenciállal bír, hiszen erős tápellátást kapott. Az új jövevény esetében erről egy 8 és egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó és a DIGI+VRM gondoskodik. A megfelelő hőmérsékletért a hővezető csövekkel tarkított, két darab 10 cm-es ventilátorral rendelkező DirectCU II hűtő felel, melyben az egyik ventilátor a korábban részletezett CoolTech dizájnt kapta meg.


(forrás: techPowerUP!) [+]

A DirectX 11-et támogató termék hátulján két DVI és egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s és egy DisplayPort 1.2-es kimenet található, és négy kijelző kezelése biztosított. Az ASUS a GeForce GTX 780 DirectCU II forgalmazását hamarosan megkezdi, a termék ajánlott fogyasztói ára azonban ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés