Jön a Sharp "olcsó" 8K tévéje

A BW1 sorozat annyiba kerül, mint a jobb 4K televíziók.

A Sharp bejelentette, hogy egy új 8K televízióval lép piacra hamarosan a BW1 személyében, amit akár már a karácsonyfa alá is be lehet majd tenni. A termék kétféle, 60, illetve 70 hüvelykes képátlójú változatban lesz elérhető. Első körben Japánban vásárolható majd meg, a nagyobbikért 500 000 jent (~1 400 000 forint), a kisebbikért pedig 350 000 jent (~990 000 forint) kérnek majd el. Ez még mindig magas összeg, de azért már egyáltalán nem az a kategória, amitől automatikusan megáll az ember szíve, hiszen a hasonló méretű, prémium kategóriás 4K OLED vagy QLED tévék ára is ezen a szinten mozog. A tendenciát az is jól jelzi, hogy az előd, az AW1 60 hüvelykes verziója került annyiba, mint most a 70 hüvelykes készülék.

Sharp BW1
Sharp BW1 [+]

A modellbe saját fejlesztésű és gyártású UV2A LCD panel került, a háttérvilágítást pedig a rács alakban elhelyezett LED-ek szolgáltatják. A kijelző megkapta a cég "N-Black Panel" technológiáját, amely jelentősen csökkenti a becsillanó külső fény mértékét, ami mélyebbé teszi állítólag a feketéket. A HDR támogatású (egyelőre csak HDR10 és HLG) termékből természetesen nem hiányzik a felskálázási eljárás sem, amely elméletileg képes az alacsonyabb részletességű anyagok feljavítására. Az Android TV operációs rendszer révén pedig különféle internetes alkalmazások közvetlen elérése is megoldott.

A Sharp tévéket egy ideje ismét forgalmazza hivatalos képviselet Magyarországon, így arra is van esély, hogy a BW1 televíziók is eljutnak valamikor hazánkba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés