Hirdetés

Piacra dobta első WCD kijelzőjét a Sharp

A 70 hüvelykes interaktív képernyő megfelel a Microsoft előírásainak, így optimális megoldás lehet az üzleti igények kielégítésére.

A Sharp bejelentette, hogy megjelent a Microsoft Skype for Business tanúsítvánnyal rendelkező, Windows Collaboration Display megjelenítőjük, amely az állításuk szerint a világ első, valóban elérhető megoldása az említett kategórián belül. A koncepciót még a Microsoft jelentette be az előző év során, és az volt a céljuk vele, hogy az üzleti szférát olyan kijelzőkkel célozzák meg, amelyek a tárgyalókban felmerülő igényeket maradéktalanul kielégítik.

A fentiekre vonatkozó specifikáció – amelynek a Sharp PN-CD701-es típusú fejlesztése megfelel – előírja a zökkenőmentes konferenciabeszélgetéseket a Microsoft Office 365 és Teams segítségével, a vezeték nélküli képernyőmegosztást számos elterjedt rendszerről (Windows és Android), illetve a beépített érzékelőket, amelyekkel a Microsoft Azure Digital Twins IoT platformhoz való csatlakozás válik lehetségessé, de opcionálisan más hasonló szolgáltatások is szóba jöhetnek.

A Sharp megoldása ezekre egy 70 hüvelykes, interaktív, 16:9 képarányú, W-LED háttérvilágítású kijelző, amely UV²A panelt használ, a felbontása pedig 3840x2160 pixel. A további paraméterek tekintetében a válaszidő 6 ezredmásodperc, a fénysűrűség, 350 cd/m², a statikus kontrasztarány 4000:1-hez, míg a betekintési szögek 176 fokosak. Természetesen a tíz ujjal tapogatható, érintésérzékeny felület is adott, ahogy az egy ilyen szerkezetnél elvárható, illetve az intelligens toll sem hiányzik.


[+]

A fő kamera 120 fokos látószöget kínál, és 4K-s, 30 képkocka/másodperces képet tud rögzíteni, amit a rendszer továbbíthat a megnyitott kommunikációs csatornák felé. Utóbbihoz elengedhetetlen a mikrofon is, amelyből kettő került a termékre, és ezek 4-6 méteres távolságon belül képesek a tiszta hangérzékelésre. Ez nem azt jelenti, hogy esetleg egy távolabb ülő személy már nem vehet részt a tárgyalásban, de a normálisnál hangosabban kell beszélnie, hogy kvázi hallható legyen a közvetített streamen; a nagyobb tárgyalókban tehát érdemes alternatív hangrögzítési lehetőségekben gondolkodni.

A beépített sztereó hangrendszer egyenként 12 wattos teljesítményű hangszórókat kínál, illetve van a rendszeren egy 3,5 mm-es jack csatlakozó, egy HDMI, egy Ethernet, valamint két USB Type-C és két normál USB interfész is.

Érdemes még az IoT érzékelőkre is kitérni, amelyek a Windows Collaboration Display megoldások lényeges elemei. A Sharp rendszerén egy Full HD-s, 74,8 fokos látószögű AI kamera, egy mozgásérzékelő, egy fényérzékelő, egy hőmérő és egy relatív páratartalmat érzékelő szenzor, valamint egy levegőminőséget mérő, illetve különböző gáztípusokat felismerő kiegészítő feszít.

A Sharp PN-CD701-es típusú interaktív képernyő már rendelhető a cégnél, illetve partnereinél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés