Hirdetés

Jön a zsebrevágható szelfidrón

A közösségi finanszírozás adta lehetőséget igyekeznek kihasználni a kompakt szelfidrón megalkotói.

Lassan már tényleg megszámlálhatatlan méretű quad-, hexa-, esetleg oktokopterrel találkozhatunk, amit a köznyelv helytelenül ugyan, de egyszerűen csak drónként hív. A méret és kialakítás mellett azonban van egy másik fontos szempont is, ami alapján csoportosíthatjuk őket, mégpedig a kameramodul jelenléte. Az egyszerű reptetés mellett ugyanis a légifelvételek készítése tűnik a leginkább kiemelkedő hasznosítási területnek és bizony a kamerás drónok száma egyre csak nő, ami miatt már néhány országban különböző szabályozásokat is hoztak az illetékes hatóságok. Ebbe a csoportba próbál szerencsét az ötletesen Selfly névre keresztelt eszköz is, amely egy apró, autonóm repülésre is képes drón. A beépített kameramodullal 8 MP-es képeket, vagy 1080p-s 30 fps-es videókat készíthetünk, de támogatja az élőkép továbbítását is.


[+]

Különlegessége a méretén túl, hogy használaton kívül a telefonra felpattintható univerzális "tokban" helyezhető, mely bármilyen 4 és 6 hüvelyk közötti telefonnal kompatibilis, azonban dedikált tokkal rendelkezik a népszerűbb iPhone és Samsung modellekhez, valamint a Nexus 6-hoz. A használathoz csak ki kell vennünk a helyéről, az automatikusan kinyíló rotoroknak köszönhetően pedig magától felemelkedik és lebegni kezd. A kapcsolód mobilos alkalmazással Wi-Fin keresztül közvetlenül is irányíthatjuk, de képes arcfelismerésre, hangvezérlés vagy követő módra is. A kompakt, mindössze 60 grammos drónban egy 650 mAh-s akkumulátor biztosítja az energiát, amivel nagyjából 5 perces üzemidőre számíthatunk.


[+]

A 100 dolláros Selfly-nak alig néhány nap alatt sikerült elérnie a kitűzött 125 000 dolláros határt Kickstarteren, így a megvalósulásra igencsak jó eséllyel pályázik, és az első példányok júniusi leszállítása sem lehet akadály.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés