Jövőre jön az első QD-OLED tévé

Ha minden jól megy, akkor a Samsung a következő év elején lép színre a kvantumpontos OLED panelre épülő termékével.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a Samsung intenzíven dolgozik a kvantumpontos OLED kijelző technológián, és hogy akár már az idei év őszén a boltokba kerülhetnek az első ilyen televíziók. Sajnos mindez csalfa vak reménynek bizonyult, hiszen dél-koreai, megbízható forrásból származó értesülések szerint erre legkorábban a következő esztendő elején kerülhet sor.

A Samsung Display, azaz a holding kijelzők fejlesztésével és gyártásával foglalkozó leányvállalata viszont már azt is elárulta, hogy miképpen is működik a dolog. Az eljárás lelke a kék OLED, amelyet kvantumpontfilm szűrőkkel alakítanak át pirossá és zölddé a megfelelő képpontoknál. Tehát a Samsung panelje kicsit emlékeztet a jelenleg mindent uraló LG megoldására, csak ők fehér OLED-et használnak. A jelenlegi információk szerint a maximális fénysűrűség eléri az 1000 cd/m² értéket, és természetesen a HDR támogatása is megoldott. A cég szerint a technológia a megszokottnál nagyobb színgazdagságot, színpontosságot, illetve remek betekintési szöget biztosít.

A Korea Economic Daily szerint jövő januárban, a CES-en fogják bemutatni a kész modelleket, egészen pontosan egy 55, egy 65 és egy 70 hüvelykes változatot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés