Hirdetés

Képeken az érkező csúcs-Radeon

Az AMD az elmúlt héten szinten mindenhol azt hirdette, hogy a kettő jobb, mint az egy. Ez nyilván erős utalás az érkező csúcs-Radeonra, melyről annyit lehetett tudni, hogy két Hawaii cGPU-t tartalmaz, illetve alapból vízhűtőt használ, de képen még nem tűnt fel. Egészen mostanáig, ugyanis a vállalat a tesztelésre szánt mintákat elkezdte szállítani a sajtó számára, aminek hatására meg is érkeztek az első kémfotók.

Meglepetés igazából nincs, hiszen a vízhűtő látszik, ahogy a két lapka helye is kivehető a kártya hátoldalán. A radiátor és magán a kártyán található borda egy-egy ventilátorral dolgozik, de nyilván a hőelvezetést jó részét a víz oldja meg, így elvileg a zajszintjével sem lehet majd gond. Szintén látható a képekből, hogy két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja a szükséges energiát, így az újdonságnak maximum 450 wattos fogyasztása lehet. A valós fogyasztás persze még kérdéses, ahogy az egyéb paraméterek is, hiszen ezekről sincs lényegi adat.


(forrás: ChipHell) [+]

Annyi kiderült, hogy a kártyán 5 GHz-es effektív órajelen ketyegő, GDDR5 szabványú memória található, melyek kapacitása cGPU-nként állítólag 4-4 GB, de ez az adat sincs még megerősítve. Mindenesetre kevesebb memória nem valószínű, többnek pedig nincs igazán értelme. Sajnos a kártya ára sem ismert. Annyit megtudtunk, hogy eredetileg 1200 dollárra tervezte az AMD, de a közvetlen konkurensként érkező NVIDIA GeForce GTX Titan Z 3000 dolláros árcéduláját látva ez már megváltozott, így a Radeon is az extrém árazás felé húzhat. Valószínűleg 1500 dollárnál nem lesz olcsóbb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés