Hirdetés

Két új ROG notebookba is bekerülnek a Tiger Lake-H CPU-k

A Zephyrus M16-ba RTX 3070-et kérhetünk, az luxuskategóriás S17 pedig akár RTX 3080-nal is rendelhető lesz.

Kezdjük az új, Tiger Lake-H CPU-kra épülő ROG notebookok megismerését a Zephyrus M16-tal, mely az egy éve bemutatott, Comet Lake-H-val szerelt M15 utóda. Bár egyszerű lett volna letudni a dolgot egy szimpla platformcserével, az ASUS-nál ennél azért többet tettek.


[+]

Maga a gépház a Zephyrus G15-é, azzal a fontos különbséggel, hogy a beépített kijelző 16:10-es képarányú, azaz valamivel magasabb, ergo a hozzá tartozó kivágás is ilyen lett (de a külső méreteket ez nem befolyásolja), és mind a négy oldalán igen vékony kávának örülhetünk. A panel maga 16”-es, WQHD felbontású és 165 Hz-es frissítést kínál, Adaptive Sync-kel. Mint az elődök, ez a notebook sem csak játékra készült, a 100%-os DCI-P3 színtér, illetve a Pantone validáció okán grafikus, multimédiás feladatokra is be tudjuk vetni. Belül a 45 wattos Tiger Lake-H CPU (a legnagyobb választható modell a Core i9-11900H) mellett egy 130 wattos RTX 3070-et találunk, a memória 48 GB-ig, az adattároló pedig 2 TB-ig bővíthető. A hűtés Liquid Metalt, Arc Flow ventilátorokat és hat darab hővezető csövet használ, hogy mindezt megpróbálja vállalható hőfokon tartani. A külalak visszafogott, de azért elbújni nem fogunk vele, a kijelző fedele például szivárványszínben irizál, ahogy mozgatjuk.

 


[+]

Ami a portokat illeti, a notebook méretéhez képest egész gazdag a kínálat: bal oldalon egy TB4 és egy USB 3.2 Gen 2 Type-C, egy USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI, gigabites Ethernet, a jobb oldalon egy USB 3.2 Gen 1-es USB és egy microSD kártyaolvasó található. A hangrendszer hat hangsugárzót használ és Dolby Atmos kompatibilis. A webkamera a Zoom-korszakra való tekintettel már 2 Mpixeles felbontású és mindenféle zajszűrő megoldást használ. Hogy a hordozhatósággal se legyen különösebb gond, az 1,9 kg-os tömegben 90 Wh-s akkumulátor található, a mellékelt töltővel pedig ez 30 perc alatt 50%-ig is feltölthető.

Ami a magyar piacra vonatkozó adatokat illeti, érkezésükre a harmadik negyedévben számíthatunk, szóval ez elsősorban a nyár végét jelenti. Az ár a konfigurációtól függ, de várhatóan jóval félmillió forint felett indulnak majd a gépek.

Második gépünk az Zephyrus S17 2021-es kiadása, amely az eleve csúcskategóriás Zepyhrus S széria felső szegmensébe érkezik. Kialakítása átvesz pár elemet a Zephyrus Duótól, azzal a különbséggel, hogy itt a gép kinyitásakor nem egy második képernyő emelkedik fel, hanem a billentyűzet. Ezzel javul az ergonómia és az AAS+-nak köszönhetően a hűtés teljesítménye is. Belülre a Tiger Lake-H CPU mellé RTX 3080-at (140 wattos TDP-vel) is kérhetünk, a kijelző pedig lehet 4K-s és WQHD felbontású is – az utóbbi esetben 165 Hz-es frissítést, G-Syncet és Advanced Optimust kapunk, az előbbiben 120 Hz-et és Adaptive Syncet. A tartalomgyártók szívét ugyanakkor melengetheti, hogy a 100%-os DCI-P3 színtér és a Pantone tanúsítvány mindkét esetben adott. A memória itt is 48 GB-ig bővíthető, SSD-ből pedig három darab NVMe csatolós példány is beépíthető.


[+]

A 394 x 264 x 20 mm-es, 2,6 kg-os notebook a Scarból ismerős optomechanikus, RGB világítással rendelkező billentyűzetet kapta, de a nagyobb rendelkezésre álló helynek köszönhetően még külön görgőt is kapunk például hangerő állításához vagy más funkciókhoz. Csatlakozókból nincs hiány, TB4, USB 3.2 Gen2, C és A konnektorokkal, SD kártyaolvasó, gigabites Ethernet és HDMI 2.0b egyaránt rendelkezésre áll.

Az új Zephyrus S17 az M16-hoz hasonlóan a harmadik negyedévben várható, itt az árak várhatóan inkább a 800 000 - milliós határ körülről indulnak majd.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés