Két új zoomoptikával jelentkezett a Sigma

Egy-egy standard és szuper-telefotó objektívvel frissíti a gyártó az Art és a Contamporary sorozatokat.

A korábbi információkkal szemben még a CP+ fotós szakkiállítás előtt bemutatkoztak a Sigma új optikái, köztük a két zoom is. Mindkettőt full frame szenzorokhoz tervezték, azonban merőben más területre szánják. Az Art sorozatba érkező 24-70 mm F2.8 DG OS HSM, egy fényerős standard zoom, mely a gyártó szerint ideális társ lehet a mai nagy megapixelszámú képérzékelők mellé. A teljes tartományban konstans fényerő mellett optikai stabilizátort is kínál, illetve az új, nagyméretű HSM fókuszmotor 1,3x nagyobb nyomatékkal dolgozik, ami különösen stabil teljesítményt nyújt még alacsonyabb sebességnél is. Az időjárásálló tubus extra merevségét a nagy arányban használt fémnek köszönheti, míg a külső mozgórészek egy hőstabil kompozit anyagból készültek, ami érzéketlen a hőingadozásra. A megfelelő képi minőségről számos speciális lencsetag gondoskodik, melyek között négy aszférikus és három speciális alacsony szórású tagot találunk.


[+]

Sigma 24-70 mm F2.8 DG OS HSM Art
Max. szenzorméret: full frame (35 mm)
Bajonett: Canon EF, Nikon F, Sigma SA
Stabilizálás: van
Rekesztartomány: F2.8-22
Felépítés: 19 lencse 14 csoportban (ebből 4 aszférikus és 3 speciális alacsony szórású tag)
Átlós látószög: 84,1° - 34,3°
Nagyítás: 0,21x
Minimális fókusztávolság: 0,37 m
Lamellák száma: 9 darab lekerekített
Szűrőméret: 82 mm
Tömeg: n/a
Méretek: 108 x Ø88 mm


[+]

A másik újdonság a kategóriájában könnyűnek és kompaktnak számító 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM, mely megfizethető alternatívát kíván nyújtani a szupertele tartományra vágyóknak. A Contemporary család tagjaként nem számíthatunk túl sok fémre, ami viszont fontosabb, hogy ez az optika is ellenáll az időjárás viszontagságainak. Különlegessége még, hogy az általános módon, a zoomgyűrű csavarása mellett az objektív elejének mozgatásával is lehetőségünk van a gyújtótávolság gyors változtatására. A tubuson egyébként a szokásosnak tekinthető fókusz limiter mellett egy AF/MO/MF kapcsoló is helyet kapott, aminek középső állását választva lehetőségünk van felülbírálni az autofókuszt. Természetesen a stabilizátor kapcsolója sem maradhatott el, ráadásul az új szuperteléhez új fejlesztésű giroszkóp és algoritmus is jár.


[+]

Sigma 100-400 mm F5-6.3 DG OS HSM Contemporary
Max. szenzorméret: full frame (35 mm)
Bajonett: Canon EF, Nikon F, Sigma SA
Stabilizálás: van
Rekesztartomány: F5-6.3-tól F22-ig
Felépítés: 21 lencse 15 csoportban (ebből 4 speciális alacsony szórású tag)
Átlós látószög: 24,4° - 6,2°
Nagyítás: 0,26x
Minimális fókusztávolság: 1,60 m
Lamellák száma: 9 darab lekerekített
Szűrőméret: 67 mm
Tömeg: 1160 g
Méretek: 182 x Ø86 mm

Mindkét zoom kompatibilis az MC-11 bajonett konverterrel és a Sigma USB Dock állomásával is, utóbbi így lehetőséget biztosít az otthoni firmware frissítésre és az AF finomhangolásra. A Canon, Nikon és Sigma bajonettekkel érkező újdonságoknak sajnos egyelőre sem az árazásuk, sem a megjelenésük pontos időpontja nem ismert.

Előzmények

Hirdetés